O criză a cumpărăturilor este puțin probabil să se producă

O criză a cumpărăturilor este puțin probabil să se producă în prezent în România, susțin reprezentanții marilor magazine. Aceștia spun că sunt pregătiți pentru aglomerație, în contextul reducerii programului de funcționare până la ora 21, cu stocuri mari de marfă în depozite.

Momentele din primăvară, când oamenii au dat buzna pentru a-și face provizii nu se vor mai repeta, susțin reprezentanții marilor magazine, potrivit Digi24.

Sociologii cred însă, că, totuși, cei care își vor face rezerve vor fi mai puțini decât în urmă cu câteva luni.

O criză a cumpărăturilor este puțin probabil să se producă. Sociologii sunt și ei de acord că situația de dinaintea stării de urgență nu se va mai repeta, iar riscul ca rafturile să rămână din nou goale sunt zero.

„Lumea a văzut că dracul nu e așa negru. Unii vor consuma mai mult, vor depozita mai mult decât în mod normal, dar nu va fi ce a fost în martie” susține sociologul Gelu Duminică.

Totuși, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență recunoaște că închiderea piețelor acoperite ar putea genera aglomerație în magazine.

„În supermarket sunt mult mai controlate masca, temperatura, contactul, plata e cu cardul” explică Raed Arafat.

Reprezentanții rețelelor comerciale asigură însă că nu există niciun motiv de îngrijorare, întrucât depozitele lor au suficientă marfă și, prin urmare, populația nu trebuie să își facă provizii.

Luni au intrat în vigoare măsuri restrictive suplimentare având în vedere depășirea pragului de 10.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *