O evaluare a profesorilor din partea elevilor nu e posibilă spune Cîmpeanu
O evaluare a profesorilor din partea elevilor nu e posibilă spune Cîmpeanu

O evaluare a profesorilor din partea elevilor nu este posibilă, a spus ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, care a apreciat însă inițiativa Consiliului Național al Elevilor ca profesorii să primească un feedback din partea elevilor după acest interval de școală online. Profesorii nu pot fi evaluați de către elevi, pentru că cei care evaluează ar trebui să aibă cel puțin studiile celor evaluați, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Evaluare a profesorilor. „Nu se vorbeşte despre evaluarea profesorilor de către elevi, pentru că asta este un lucru fără sens. Ca să evaluezi, trebuie să ai acelaşi nivel, cel puţin acelaşi nivel cu cel pe care-l evaluezi. Aaa, că vorbim despre feedback din partea elevilor, ăsta este un lucru foarte bun”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Cîmpeanu a spus că ideea Consiliului Naţional al Elevilor de a crea o fişă cu întrebări pentru feedback cu privire la activitatea profesorilor de la clasă este una bună și că în Minister „se ocupă un secretar de stat”. Pe de altă parte, acesta a precizat că vede „o mare problemă” în ceea ce priveşte părerea elevilor despre notele pe care le primesc de la profesori.

„Pentru evaluare trebuie să ai cel puţin nivelul de competenţă al celui evaluat”, a insistat Sorin Cîmpeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *