O explozie de cazuri a copiilor cu probleme respiratorii s-a produs în ultima perioadă, atrage atenția un medic pediatru. Camerele de gardă ale spitalelor sunt suprasolicitate, la fel și medicii de familie, iar birocrația ocupă timp prețios care ar putea folosit mult mai eficient.
Egri Eduard, specialist în medicina de familie, trage un semnal de alarmă referitor la numărul tot mai mare de copii cu probleme respiratorii. Acesta susține că spitalele și cabinele medicale nu mai fac față cazurilor în creștere, relatează B1TV.
Medicul susține că s-a instalat „haosul” din cauza suprasolicitării cabinetelor medicale, a birocrației care „fură timp masiv”, dar și a exploziei numărului de pacienți cu probleme respiratorii.
Egri Eduard a susținut că spitalele și cabinetele din țară au ajuns la capacitatea maximă, odată cu explozia infecțiilor respiratorii superioare și inferioare.
„Din teren, lucrurile sunt mult mai serioase decât de pe un scaun ergonomic din piele sintetică. La copii constat o explozii de infecții respiratorii superioare și inferioare, unele soldate cu insuficiență respiratorie acuta, multe spitale pediatrice bănuiesc că sunt la capacitate maximă. (…) Scriam acum o lună că va fi haos, lucru pentru care am fost bălăcărit, iată că încet, încet s-a instalat”, a scris medicul pe pagina de Facebook.
Explozie de cazuri. „Cabinetele medicale sunt suprasolicitate”
Specialistul în medicină de familie spune că modificarea legislației medicale la „două zile” îngreunează situația din cabinete și spitale.
„Cabinetele medicale sunt suprasolicitate, birocrația fură timp masiv, legislația medicală se modifică la două zile, în nici un caz în funcție de factori medicali ci de directive din alte sfere, astfel nici medicul curant, nici pacientul nu mai înțelege nimic”, a adăugat Eduard Egri.