Scutul de la Deveselu este pur defensiv iar NATO nu are nimic de ascuns
Scutul de la Deveselu este pur defensiv iar NATO nu are nimic de ascuns

Scutul de la Deveselu este pur defensiv iar NATO nu are nimic de ascuns, a spus secretarul general al Alianței, Mircea Geoană. Acesta „nu este negociabil, pentru că nu are nimic de-a face cu Federația Rusă” a arătat Mircea Geoană.

.Scutul de la Deveselu este pur defensiv iar Rusia se poate convinge de asta, spune Mircea Geoană. „Dacă Federația Rusă dorește să vadă cu propriii ochi – înțeleg că și partea română, și partea americană nu ar avea o dificultate în a permite inspecții reciproce a acestor facilități – n-avem nimic de ascuns, este pur defensiv, dar nu este negociabil, pentru că el nu are de-a face cu Federația Rusă”, a declarat secretarul general adjunct al NATO, joi seară, la Digi 24.

Federația Rusă, spune Mircea Geoană, a încercat să divizeze Europa și Occidentul, însă „prin aceste acțiuni extrem de agresive” a reușit să unească Occidentul „cum n-a fost unit de foarte multă vreme”.

„Multă vreme Federația Rusă a încercat să divizeze Europa și Occidentul. Ce a reușit să facă Federația Rusă prin aceste acțiuni extrem de agresive? Să unească Occidentul cum n-a fost unit de foarte multă vreme”, a mai spus Mircea Geoană.

Pe de altă parte, Mircea Geoană atrage atenția și asupra campaniei masive de propagandă și dezinformare pe care o desfășoară Federația Rusă și dă asigurări că „nu există niciun risc iminent de securitate la adresa NATO”.

Vreau să știe publicul românesc că suntem atenți la tot acest repertoriu și că suntem pregătiți să facem față oricăror situații și să ajutăm Ucraina de o manieră neprovocatoare, încercăm să-i ajutăm pe reziliență, pe rezistență cibernetică, pe securitate energetică – un subiect pe care îl discutăm foarte des, inclusiv în România, ținând cont că Federația Rusă în mod deliberat nu furnizează cantitatea de gaze pentru Europa, pentru a crea dificultăți pentru noi și pentru Ucraina, deci întreg spectrul de riscuri de securitate se află pe mâini bune, aici, la NATO și luăm măsuri vigilente, prudente și extrem de serioase și în aceste domenii”, a mai spus Mircea Geoană.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *