alexandu rafila
ALEXANDRU RAFILA

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că se așteaptă la o „creștere spectaculoasă” a numărului de cazuri noi.

Trendul ascendent al acestei infecţii continuă, chiar dacă astăzi a fost o mică scădere – aşteptată, pentru că ieri am avut numărul maxim de cazuri după patru zile libere, când, în mod evident, testarea a fost mai limitată. Aceste valori, în jurul a 30.000 de cazuri, probabil că vor fi înregistrate până sâmbătă, după care va urma o nouă scădere, undeva în jurul cifrei de 15.000 – 18.000 de cazuri de cazuri pentru week-end”, a spus Alexandru Rafila.

O nouă creștere spectaculoasă a cazurilor noi de COVID-19, cu o posibilă depășire a pragului de 40.000 de îmbolnăviri zilnice, este estimată pentru săptămâna viitoare, a declarat joi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Potrivit acestuia, Clujul este județul din România cu cea mai mare rată de ocupare a paturilor din spitale pentru pacienții cu coronavirus și ar putea fi primul județ în care săptămâna viitoare școlile să treacă în online.

Apoi ne aşteptăm la o nouă creştere spectaculoasă. Cifrele cu 4 în faţă nu sunt excluse pentru această perioadă”, a adăugat ministrul Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a mai spus că în anumite județe sistemul de sănătate „dă semne de blocare”. Județul cu cea mai mare rată de ocupare a paturilor de spital pentru pacienții COVID-19, respectiv 68%, este Cluj, iar dacă săptămâna viitoare se va ajunge la capacitatea de 75%, atunci va fi luată prima decizie de trecere în online a școlilor, a precizat Alexandru Rafila.

La nivel național, la terapie intensivă rata de ocupare a paturilor este de sub 40%, dar există și județe unde sunt probleme și este posibil ca de săptămâna viitoare să fie făcute transferuri de pacienți, așa cum s-a mai întâmplat.
Numărul cazurilor de COVID-19 în România a trecut de 30.000 pentru a doua zi la rând, în ultimele 24 de ore fiind raportate 31.683 de îmbolnăviri, în urma a 100.952 de teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 31,38%.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *