Vaccinarea copiilor între 5-11 ani este respinsă în Suedia
Vaccinarea copiilor între 5-11 ani este respinsă în Suedia

Vaccinarea copiilor între 5-11 ani este respinsă în Suedia, întrucât specialiștii din această țară consideră că nu aduce nici un beneficiu. În Suedia, rata vaccinării populației generale este în jurul valorii de 73%.

Opziția față de vaccinarea copiilor între 5-11 ani anticovid a fost transmisă joi către organismele sanitare UE, de către Agenția Națională de Sănătate.

Punctul de vedere al suedezilor a fost transmis în condițiile în care o bună parte a statelor membre UE, inclusiv România, a început vaccinarea copiiilor și desfășoară o amplă campanie de comunicare în acest sens.

De la începutul crizei COVID, copiii au fost cel mai puțin afectați de noul virus, iar rata de mortalitate s-a apropiat de zero absolut, cu tot cu tinerii care prezintă comorbidități. În contextul Omicron, o variantă mai contagioasă și mult mai blândă, Agenția de Sănătate crede că beneficiile vaccinării nu depășesc riscurile bolii, transmite Reuters, preluat de B1TV.

Cu informațiile pe care le avem astăzi, cu un risc scăzut de apariție a formelor grave de boală la copii, nu vedem niciun beneficiu clar de a-i vaccina”, a declarat oficialul Agenției de Sănătate, Britta Bjorkholm, într-o conferință de presă.

Acum sunt restricții în Suedia, dar se pregătește marea relaxare

Decizia experților în sănătate din Suedia ar urma să fie revizuită dacă va fi schimbat cursul pandemiei, prin apariția unei variante de SARS-COV mai agresive.

În ciuda ratei ridicate de vaccinare ridicate la nivel național, Suedia a înregistrat în ultimele săptămâni recorduri succesive de infectări. Doar pe 26 ianuarie au fost raportate 40.000 de noi cazuri. Totuși, datorită faptului că Omicron nu este atât de sever, sistemul medical suedez nu mai este supus unei presiuni atât de mari precum în valurile precedente.

Guvernul Suediei a extins miercuri restricțiile pentru două săptămâni, dar a anunțat că speră să le elimine pe 9 februarie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *