O femeie a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu și-a sterilizat câinii
O femeie a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu și-a sterilizat câinii

O femeie a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu și-a sterilizat câinii. Poliția Locală a aplicat mai multe sancțiuni, printre care și cea în cauză, în valoare totală de 30.000 de lei. Sunt 42 de proprietari de câini din București care au fost sancționați de la începutul anului pentru că nu și-au sterilizat și microcipat animalele.

Sancţiunile aplicate de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti – avertismente scrise şi amenzi contravenţionale – sunt în valoare totală de 30.000 de lei, se precizează într-un comunicat PMB.

Deţinătoarea a două femele de rasă comună, care locuieşte la curte, în Sectorul 6 al Capitalei, a fost sancţionată contravenţional de poliţiştii locali cu amendă în valoarea de 10.000 de lei pentru că nu şi-a sterilizat şi microcipat animalele de companie, aşa cum prevede legea.

La stabilirea cuantumului acestei sancţiuni, poliţiştii locali au ţinut cont de faptul că nesterilizarea animalelor a produs deja efecte, iar nemicrociparea acestora putea favoriza abandonul căţeilor pe domeniul public. Întrucât puii de câine nu pot fi separaţi de mama lor până la vârsta de opt săptămâni, cazul va rămâne în atenţia poliţiştilor locali”, menţionează sursa citată.

Conform ultimelor modificări ale Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, abandonul acestora pe domeniul public se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei.

Potrivit OUG 155/2001, proprietarii sau deţinătorii de câini au obligaţia sterilizării şi identificării acestora prin microcipare sau prin alt mijloc de identificare stabilit de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Nerespectarea acestor obligaţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *