O ”împrospătare” este necesară în cadrul PNL, consideră Raluca Turcan, dar orice fel de reformă trebuie discutată în interiorul partidului. Turcan s-a referit la recentul scandal pornit după ce Rareș Bogdan i-a cerut demisia lui Orban de la șefia partidului, acuzându-l că a luat singur toate deciziile, fără a-i consulta pe ceilalți lideri.

Ca membru al PNL îmi doresc să conștientizăm toate problemele care există în PNL, să ni le spunem în interiorul partidului, astfel încât partidul să iasă întărit după congres.

Mi-ar părea rău ca până la congres să purtăm mai multe discuții în spațiul public și mai puțin în interior și după aceea să ne vină foarte greu să ne revenim și să recâștigăm încrederea oamenilor în PNL”, a spus Raluca Turcan.

PNL are nevoie de o “împrospătare”, reformă care trebuie discutată în interiorul partidului, a adăugat ministrul muncii, potrivit Digi24.

PSD: Guvernul Cîțu să demisioneze în septembrie dacă nu sunt vaccinați 10 milioane de români

Există voci care au opinii diferite față de vocea președintelui PNL, dar până la scandal mai e cale lungă”, a spus Turcan.

Tensiunile în PNL au devenit publice duminică seara, în cadrul unui interviu, când prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan l-a criticat pe liderul liberalilor, Ludovic Orban, spunând despre acesta că a condus partidul de unul singur, fără că el și alți lideri din teritoriu să aibă “niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”.

Memoriile Vioricăi Dăncilă. Află cum o trata Dragnea și cine i-a cerut să demisioneze

Europarlamentarul a spus că regretă că, după pierderea alegerilor parlamentare, nu i-a cerut demisia lui Orban de la șefia partidului. De asemenea, Rareș Bogdan a spus că “trebuie să reconfigurăm pe baza oamenilor reformiști pe care îi avem, cu o imagine bună, susținându-l pe Florin Cîțu”.

Apoi, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat luni că Ludovic Orban trebuie să-și dea demisia de la șefia partidului, pentru modul în care formațiunea politică a fost condusă “discreționar”.

Sighiartău susține că “am fost puși de multe ori alături de PSD prin comportamentul pe care l-au avut unii colegi de-ai mei în guvernare și prin felul în care au fost promovați anumiți oameni în funcții publice”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *