Image default
Actualitate

Memoriile Vioricăi Dăncilă. Află cum o trata Dragnea și cine i-a cerut să demisioneze

Viorica Dăncilă a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că își va lansa în curând o carte-interviu, realizată în colaborare cu jurnalista Marga Nițu. Lucrarea se numește „Viorica Dăncilă-Partea ei de adevăr” și prezintă versiunea fostului premier.În dezvăluirile pe care Viorica Dăncilă urmează să le publice zilele viitoare sunt descrise tensiunile din relația cu Liviu Dragnea, fostul lider PSD,  dar și conflictele pe care le-a avut cu actuală conducere a partidului.

Dezvăluirile făcute de Viorica Dăncilă

Fostul premier Viorica Dăncilă spune că deși a fost acuzată în partid că nu a dat amnistia și grațierea, niciun ministru nu i-a pus documentul pe masa Guvernului.

„Eu nu am dat, în calitate de prim-ministru, ordonanțe pe justiție. Eu am crezut că justiția nu trebuie să depindă de politic și asta am spus-o de prima dată. Mulți m-au acuzat că nu am dat amnistia și grațierea. Au spus că am trădat. Însă, nu a fost niciun ministru care să-mi pună un act juridic de genul acesta în ședința de guvern”, mai spune Viorica Dăncilă, potrivit Digi 24.

Dăncilă: „Liviu Dragnea avea oameni în jurul meu care îl informau”

În ceea ce privește relația sa cu Liviu Dragnea, Dăncilă mărturisește că fostul lider social-democrat suferea de un „deficit de încredere”. În continuare, fostul premier susține că cel mai greu i-a fost că a fost tot timpul urmărită de oamenii lui Liviu Dragnea.

Probabil Liviu Dragnea voia să fie bine informat. Înaintea mea au fost dați jos doi premieri și gândește-te că pleca cu un deficit de încredere, iar din partea informatorilor nu cred că a fost numai exces de zel, cred că voiau să arate cât de importanți și utili sunt în fața șefului.A fost foarte greu pentru mine că eram urmărită. Liviu Dragnea avea oameni în jurul meu care îl informau tot ceea ce se întâmpla în guvern”, se destăinuie Viorica Dăncilă.

 Dăncilă: „Paul Stănescu mi-a spus: te voi distruge!”

În continuare, Dăncilă vorbește și despre relația pe care a avut-o cu anumiți membri din actuala conducere a PSD. Dăncilă susțină că a fost inclusiv amenințată de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, care a amenințat-o că o va distruge dacă nu demisionează din fruntea partidului.

Eram la Parlament, la Grupul PSD din Camera Deputaților, în birou, când a venit o delegație formată din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Claudiu Manda, Dragoș Benea și Marian Oprișan, care mi-au spus că ar fi foarte bine să-mi dau demisia din funcția de președinte și să conducă ei partidul, ca o structură interimară, până la alegerile prezidențiale (…) Stănescu mi-a spus că nu trebuia să intru eu în turul doi al alegerilor, ci Dan Barna. Paul Stănescu mi-a spus: ai vrut să candidezi, n-ai vrut să lași pe alții să preia conducerea partidului, te voi distruge!”, susține Viorica  Dăncilă.

În cartea-interviu a Vioricăi Dăncilă este relatat și momentul de după alegerile prezidențiale. Fostul prim-ministru spune că acasă la ea a venit Marcel Ciolacu pentru a o convinge să demisioneze de la șefia PSD.

„M-a sunat și Ciolacu și mi-a spus că trebuie să vorbim. A venit la mine acasă, unde a jucat o piesă de teatru foarte proastă. S-a așezat pe canapea și mi-a spus cu lacrimi în ochi că îi pare foarte rău de tot ceea ce s-a întâmplat. I-am făcut și un ceai de fructe, pentru că părea foarte afectat”, dezvăluie Viorica Dăncilă

Related posts

Ludovic Orban: Președintele Klaus Iohannis „este cel care a salvat imaginea României în lume”

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban anunță: Toate variantele sunt pe masă! Am decis să continuăm discuţiile pentru formarea unei majorități parlamentare

Andrada Ionescu

Klaus Iohannis, despre moțiunea de cenzură eșuată a PSD: „Nu au fost în stare să asigure prezența în sală a propriilor parlamentari”

Constantinescu Gabriel

1 comment

Donald Trump a părăsit Casa Albă, îmbarcându-se la bordul AFO 20 ianuarie 2021 at 17:13

[…] Memoriile Vioricăi Dăncilă. Află cum o trata Dragnea și cine i-a cerut să demisioneze […]

Reply

Leave a Comment