O nouă moțiune de cenzură va depune PSD în această sesiune
O nouă moțiune de cenzură va depune PSD în această sesiune

O nouă moțiune de cenzură va depune PSD în această sesiune parlamentară, care însă „nu are neapărat legătură cu PNRR” a precizat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Întotdeauna (moțiunea de cenzură, n.r.) este un instrument, pe care l-a folosit și PNL în trecut. În fiecare sesiune parlamentară, opoziția, conform Constituției, are dreptul de a depune o moțiune de cenzură și, categoric, o să depunem o moțiune de cenzură în această sesiune”, a declarat președintele PSD, la B1TV.

Întrebat dacă moțiunea de cenzură este legată de Planul Național de Rederesare și Reziliență, Marcel Ciolacu a precizat: „Nu neapărat legată de PNRR. PNRR, din câte am înțeles, va fi prezentat săptămâna viitoare, în fața plenurilor reunite”. El a explicat că momentul prezentării nu depinde de PSD, având în vedere că, „cu toate că e cel mai mare partid din România și a și câștigat alegerile, nu are conducerea Camerei Deputaților și a Senatului, și este și în opoziție”.

Am avut cu primul-ministru o întâlnire publică și urmează ca specialiștii partidului, mâine, să se deplaseze la Ministerul fondurilor europene și să continue discuțiile pe Planul Național de Redresare și Reziliență, care este un plan al României, nu este al unui guvern sau al unui partid, indiferent dacă e la putere sau în opoziție”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților susține că prezentarea PNRR în Parlament este un lucru firesc.

Așa este normal. În toate țările europene, acest Plan Național de Redresare și Rezliență al fiecărui stat în parte a fost prezentat în fața parlamentului, așa e democrația”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Lasă un răspuns