ucraina 2022

O tânără refugiată ucraineană, găzduită într-o sală de sport din Galați, a devenit virală pe TikTok, după ce distribuit două clipuri video în care a arătat felul în care se poartă românii cu ea.

Tânăra din Ucraina a postat primul clip în urmă cu o săptămână, atunci când a ajuns în sala de sport a Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” din Galați, scrie antena3.ro.

Aceasta a strâns în total, la un clip, 3,5 milioane de vizualizări și a fost apreciat de 550.000 de persoane.

În imagini se vede cum sala de sport a colegiului din Galați este plină cu paturi, scaune și mese, dar și numeroase femei și copii care au primit adăpost.

Într-un alt clip video postat pe TikTok, cu 1,3 milioane de vizualizări și peste 150.000 de aprecieri, tânăra ucraineană a arătat condițiile în care stau refugiații din țara sa, cotropită de războiul lui Vladimir Putin.

Refugiații nu duc lipsă de mâncare, apă, haine, produse de îngrijire personală. Mai mult, sala de sport dispune inclusiv de un loc de joacă pentru copii.

Peste 200 de refugiați ucraineni s-au angajat în România

Minstrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, luni, că 233 de cetăţeni ucraineni care au ajuns în ţara România după ce au fugit de războiul din Ucraina s-au angajat, în domenii precum servicii şi producţie.

Potrivit ministrului, din totalul refugiaților angajați, 47 au obținut un loc de muncă prin ANOFM, în timp ce restul persoanelor au optat pentru relația directă angajator-angajat.

„La zi, 223 de persoane, 47 de persoane prin ANOFM, restul de persoane prin relaţia directă angajator, angajat, dar cu înregistrarea contractului de muncă la Inspectoratele Teritoriale de Muncă”, a spus ministrul Muncii, despre numărul cetăţenilor din Ucraina care şi-au găsit locuri de muncă în ţara noastră.

@valleorie Thank you, Galați 🙏🏻❤️ #ukraine #🇺🇦 ♬ Che La Luna – Louis Prima

@valleorie Thank you, Galați 🙏🏻❤️ #ukraine #🇺🇦 ♬ Che La Luna – Louis Prima

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *