Auchan refuză să își suspende activitatea în Rusia
Auchan refuză să își suspende activitatea în Rusia

Auchan refuză să își suspende activitatea în Rusia, alături de un alt investitor important din Franța Danone. Gigantul de retail a anunțat că nu se va ralia sancțiunilor impuse Rusiei, din „responsabilitatea față de angajați și populație”.

Mai multe companii occidentale au anunțat deja că nu-și vor suspenda activitatea în Rusia.

Printre giganții care nu se vor alinia inițiativei occidentale se numără Auchan și Danone, ambele din Franța.

Urmăm recomandările Guvernului nostru, care nu a cerut companiilor să-şi închidă operaţiunile. Avem o responsabilitate privind sprijinirea consumatorilor ruşi şi, ca angajatori, responsabilitatea de a plăti angajaţii”, a declarat Geoffroy Roux de Bezieux, Șeful MEDEF, cea mai mare federaţie patronală din Franţa, la postul de televiziune BFM.

Câți angajați au Danone și Auchan în Rusia

Danone va continua să opereze afacerile din domeniul lactatelor și alimentelor pentru copii, dar își vor suspenda anumite investiții. 6% din vânzări generează Danone din Rusia și Ucraina. Danone controlează și brandul rusesc Prostokvashino, cu 8.000 de angajați în Rusia și 1.000 în Ucraina, relatează B1TV.

Auchan Retail are 30.000 de angajați în Rusia și alți 6.000 în Ucraina. 10% din vânzările Auchan sunt generate din piața rusească, a treia cea mai mare după Franța și Spania.

Companiile franceze au aproximativ 160.000 de angajați în Rusia, susține Bezieux.

Pe de altă parte, ucrainenii, prin intermediul președintelui Volodimir Zelenski și a lui Dmitro Kuleba, ministrul de Externe, au cerut sancțiuni și mai dure împotriva Rusiei. Mai mult, Kuleba a cerut boicot global al companiilor internaționale care și-au menținut operațiunile în Rusia.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *