Oligarhul Oleg Tinkov a renunţat la cetăţenia rusă: „fascismul” lui Putin
Oligarhul Oleg Tinkov a renunţat la cetăţenia rusă: „fascismul” lui Putin

Oligarhul Oleg Tinkov a renunţat la cetăţenia rusă și a invocat „fascismul” lui Putin. Gestul surprinzător al bancherului a luat prin suprindere opinia publică, deși opinia anti-Kremlin pe care o afișa constant pe rețelele de socializare era binecunoscută.

Oligarhul Oleg Tinkov nu vrea să mai fie asociat cu Rusia lui Putin din cauza războiului provocat în Ucraina, transmite BBC, citat de B1Tv.

Nu pot şi nu voi fi asociat cu o ţară fascistă care a început un război cu vecinul lor paşnic” a scris oligarhul Oleg Tinkov pe Instagram.

Miliardarul a fondat banca online Tinkoff Bank, unul dintre cei mai mari creditori din Rusia, cu aproximativ 20 de milioane de clienţi.

Sota Vision, o sursă independentă de ştiri din Rusia, a făcut public pe Twitter o fotografie cu certificatul magnatului rus care arată că cetăţenia sa rusă a fost reziliată, precum şi tirada sa de pe Instagram împotriva liderului de la Kremlin.

De asemenea, postarea pare acum să fi fost ștearsă de pe contul său. Oleg Tinkov a spus: „Este o ruşine pentru mine să continui să deţin acest paşaport”, arată sursa citată.

Se pare că el locuieşte la Londra, dar face obiectul sancţiunilor britanice, la fel ca mulţi alţi membri ai elitei de afaceri din Rusia.

Până acum, puţini magnaţi ruşi au criticat în public invazia Rusiei în Ucraina.

Sper că mai mulţi oameni de afaceri ruşi proeminenţi mă vor urma, astfel încât să slăbească regimul lui Putin şi economia sa, iar acesta să fie în cele din urmă învins. Urăsc Rusia lui Putin, dar îi iubesc pe toţi ruşii care sunt în mod clar împotriva acestui război nebunesc!”, a declarat Oleg Tinkov.

În luna aprilie, oligarhul rus a criticat Kremlinul în termeni şi mai puternici, condamnând ceea ce el a numit un regim bazat pe nepotism şi servilism.

Birocraţii de la Kremlin sunt şocaţi de faptul că nu doar ei, ci şi copiii lor nu vor mai călători acum la Marea Mediterană în timpul verii. Oamenii de afaceri încearcă să salveze rămăşiţele proprietăţilor lor”, susține Tinkov.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *