Omicron 2 a fost depistat de curând, reprezentând o a doua versiune
Omicron 2 a fost depistat de curând, reprezentând o a doua versiune

Omicron 2 a fost depistat de curând, reprezentând o a doua versiune a tulpinei mutante Omicron, care este mai greu de urmărit. Cu atât mai periculoasă este, încât nu mai poate fi distinsă prin intermediul testelor PCR, relatează cotidianul The Guardian, preluat de B1TV.

În momentul de față, testele PCR sunt folosite de către oficialități pentru a avea o imagine clară asupra modului în care virusul Sars-Cov-2 se răspândește în lume.

Noua variantă are multe mutații în comun cu Omicron standard, dar îi lipsește o modificare genetică specială care să permită testelor PCR de laborator să fie folosite ca mijloc de semnalare a cazurilor probabile de infectare, arată sursa citată.

Varianta este încă detectată ca coronavirus prin toate testele obișnuite și poate fi identificată ca varianta Omicron prin teste genomice, dar cazurile probabile nu sunt semnalate prin teste PCR de rutină care dau rezultate mai rapide.

Cercetătorii spun că este prea devreme pentru a ști dacă noua formă de  se va răspândi în același mod ca varianta standard de Omicron, dar această variantă nouă este distinctă genetic și, prin urmare, se poate comporta diferit.

Omicron 2 a fost depistat. Noua variantă a fost observată pentru prima dată printre genomurile virusului Covid trimise în ultimele zile din Africa de Sud, Australia și Canada, dar este posibil să se fi răspândit deja pe scară largă.

Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a declarat marți că încă 101 de cazuri confirmate ale variantei Omicron au fost raportate în Marea Britanie. Acest lucru aduce numărul total de cazuri din Regatul Unit la 437.

Descoperirea noii forme de Omicron i-a determinat pe cercetători să împartă descendența B.1.1.529 în Omicron standard, cunoscut sub numele de BA.1, și varianta mai nouă, cunoscută sub numele de BA.2.

O necunoscută majoră este modul în care a apărut noua variantă. Deși se încadrează ca Omicron, este atât de distinctă genetic încât se poate califica drept o nouă „variantă îngrijorătoare” dacă se răspândește rapid. A avea două variante, BA.1 și BA.2, să apară în succesiune rapidă cu mutații comune este „îngrijorător”, potrivit unui cercetător și consideră că „lipsește o mare piesă a puzzle-ului”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *