Orban compară votul cu mersul la magazin: „ E ca și cum te-ai duce la magazin. Dacă respecți regulile, nu există risc”
Actualitate

Orban compară votul cu mersul la magazin: „ E ca și cum te-ai duce la magazin. Dacă respecți regulile, nu există risc”

Premierul Ludovic Orban a declarat joi seara că organizarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie nu prezintă un risc suplimentar de răspândire a coronavirusului, cu condiția să fie respectate regulile impuse atât în campania electorală, cât şi în ziua votului, potrivit Digi 24.

„După părerea mea (…), campania electorală dacă este organizată cu respectarea regulilor care sunt prezente în hotărârea de guvern, care au fost, de altfel, regulile şi în campania pentru alegerile locale, nu există un risc suplimentar de răspândire. Dacă toţi candidaţii care îşi fac campanie şi echipele care îi însoţesc poartă mască, nu se apropie de oameni, vorbesc de la o distanţă rezonabilă, respectă numărul de persoane maxim la evenimente, gândiţi-vă că am redus la 20 de persoane indoor şi la maxim 50 de persoane outdoor, numărul maxim de participanţi la evenimentele electorale”, a declarat prim-ministrul, răspunzând la întrebarea dacă ia în calcul amânarea datei alegerilor parlamentare în condiţiile în care numărul cazurilor de COVID-19 va creşte”, a declarat premierul Orban.

Orban compară votul cu mersul la magazin

„Mai mult decât atât, organizăm ziua votului aşa cum am organizat-o şi la alegerile locale, astfel încât să nu existe un risc de răspândire a virusului odată cu exercitarea dreptului de vot de către cetăţeni. Ceea ce chiar nu există. E ca şi cum te-ai duce la farmacie să-ţi cumperi un medicament sau te-ai duce la un magazin, aşa e şi cu mersul la vot. Dacă ai mască, dacă păstrezi distanţa când stai în aşteptare ca să votezi, nu există risc de răspândire a virusului”, a declarat Ludovic Orban.

Related posts

Teodorovici: Orban merită să devină șomer

Alina Angelescu

Prefectul de Sibiu are coronavirus. Starea lui Mircea Crețu nu a fost dezvăluită

Constantinescu Gabriel

Starea de urgență ar putea fi reintrodusă la începutul lunii august, potrivit unui studiu. Ce spune Raed Arafat

Primul oraș unde s-a interzis circulația mașinilor de 1 mai. Măsuri de limitare a coronavirusului

Constantinescu Gabriel

Băsescu vrea să se alieze cu PNL în toată țara, pentru că „PMP nu e pelerină de vreme rea”

Constantinescu Gabriel

Coronavirusul a suferit mutații. Explicațiile lui Nelu Tătaru

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment