Ordonanța de urgență pentru alegerile anticipate, publicată în Monitorul Oficial. Marcel Ciolacu a dat în clocot
Actualitate

Ordonanța de urgență pentru alegerile anticipate, publicată în Monitorul Oficial. Marcel Ciolacu a dat în clocot

Ordonanța de urgență pentru alegerile anticipate, emisă de Guvern, a apărut vineri în Monitorul Oficial. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a răbufnit, numind-o o „ordonanță nelegiuită” pe care o va contesta la Curtea Constituțională.

Prevederile OUG pentru organizarea alegerilor anticipate

-3 zile de vot in diaspora (ca la europarlamentare si prezidentiale)

-dublarea numarului de parlamentari in diaspora ( de la 6 la 12 parlamentari)

in cazul alegerilor parlamentare anticipate, data desfasurarii acestora se stabileste cu cel putin 50 de zile inaintea votarii (fata de 90 de zile in prezent)

-se poate vota oriunde în tara, pe liste suplimentare (in ciuda opozitiei ferme a PSD si UDMR), fata de actuala lege care spune ca poți vota oriunde doar daca te afli in judetul de domiciliu

Marcel Ciolacu consideră că ordonanța de urgență pentru alegerile anticipate legiferează turismul electoral, unul din argumentele sale fiind că aceasta a primit aviz negativ de la Consiliul Legislativ.

„PNL a legiferat astăzi TURISMUL ELECTORAL! O ordonanță nelegiuită, cu aviz NEGATIV de la Consiliul Legislativ, care va transforma România într-un rai al fraudelor electorale! O batjocură la adresa democrației! Ce garanție vor avea românii că reprezentanții lor vor fi aleși corect?! Atât timp cât oricine va putea vota oriunde?! Este corect ca un bucureștean să decidă reprezentantul unui brașovean? Sau invers?

Lucrurile sunt clare: Orban încalcă statul de drept și s-a folosit de funcția pe care vremelnic o deține pentru a servi DOAR interesele PNL! Nimic pentru interesele românilor! Vom sesiza de urgență Avocatul Poporului ca să oprească acest șir întreg de abuzuri și ilegalități! Legiferarea turismului electoral de către PNL trebuie stopată la Curtea Constituțională!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Related posts

PMP nu va susține anticipatele, dar e de acord cu alte inițiative liberale. Mesajul deputatului Marius Pașcan

Constantinescu Gabriel

Marcel Ciolacu va sesiza Curtea Constituțională ca să blocheze alegerile anticipate

Constantinescu Gabriel

Pactul secret dintre Ludovic Orban și Marcel Ciolacu, despre anticipate și alegerea primarilor în două tururi

Constantinescu Gabriel

Cozmin Gușă: Ludovic Orban a crescut în sondaje iar PSD-ul are o singură șansă la alegeri. Există scenariul ca timp de 4 ani de zile, PSD-ul să stea undeva la 20%”

Constantinescu Gabriel

Cele 25 de ordonanțe de urgență vor fi publicate în Monitorul Oficial, spune Orban. I-a dat replica lui Toni Greblă

Constantinescu Gabriel

Suspendarea președintelui Iohannis nu este dorită de liderul PSD Marcel Ciolacu. Ce spune despre negocierile pentru noul guvern

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment