Decebal Traian Remeș a murit. Dezvăluirile Sorinei Pintea despre fostul ministru al agriculturii
Actualitate

Decebal Traian Remeș a murit. Dezvăluirile Sorinei Pintea despre fostul ministru al agriculturii

Fostul ministru al agriculturii Decebal Traian Remeș a murit, vineri seară, din cauza unei boli incurabile. Fostul demnitar a murit acasă, în Baia Mare, după ce a cerut să fie externat din spitalul din localitate. Managerul Spitalului din Baia Mare, fostul ministru al sănătății Sorina Pintea, a spus că Remeș a murit de cancer. Decebal Traian Remeș avea 70 de ani.

„Domnul ministru a fost o perioadă îndelungată internat în spital, din cauza bolii pe care o avea. Joi, familia a cerut să îl ia acasă, pentru că starea era foarte gravă. Vineri seara, în jurul orei 18.00, am fost anunțată că a murit. Avea o afecțiune oncologică. A cerut imperativ să fie lăsat acasă. Din punct de vedere medical nu se mai putea face nimic. Nu pot să dau amănunte, dar era într-o stare destul de gravă. El a cerut să fie lăsat acasă.”, a declarat Sorina Pintea, directorul Spitalului Județean Baia Mare, potrivit publicației Știri pe Surse.

Decebal Traian Remeș a fost ministru al Agriculturii în 2007 și ministru al Finanțelor Publice în perioada 1999 – 2000.

Fostul ministru a fost condamnat, definitiv, în februarie 2012, la o pedeapsă de 3 ani de închisoare Remeș a fost acuzat că ar fi traficat influența pentru a favoriza niște firme să obțină contracte, în schimbul unor mașini de lux și produse alimentare în așa numitul dosar „Caltaboșul”.

În dosarul „Caltaboşul”, un complet de trei judecători al ICCJ i-a condamnat, în 14 februarie 2012, pe foştii miniştri ai Agriculturii Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan la câte trei ani de închisoare cu executare şi pe denunţătorul acestora, Gheorghe Ciorbă, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Decizia a fost contestată la Completul de cinci judecători.

Remeș a fost eliberat condiționat în februarie 2014.

Related posts

Avocatul Sorinei Pintea, în stare de incompatibilitate. Ce a aflat ANI din 2019

Sorina Pintea a fost suspendată din PSD în urma arestării preventive. Ce au mai decis liderii PSD legat de persoanele cu probleme penale

DNA se apără în scandalul Sorina Pintea: Poliția a dus-o la spital în cătușe

Constantinescu Gabriel

Sorina Pintea a fost supusă unor umilințe, reclamă avocații ei. Ministrul de interne a cerut anchetă

Constantinescu Gabriel

Sorina Pintea rămâne sub control judiciar. Curtea de Apel București a anulat decizia emisă în favoarea fostului ministru al sănătății

Constantinescu Gabriel

Coronavirusul va intra în România, spune fostul ministru al sănătății Sorina Pintea. „Este o chestiune de zile”

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment