Orele de educație sexuală ar trebui să se desfășoare la fel ca cele de religie, consideră ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Asta înseamnă ca toți elevii să fie înscriși automat, iar apoi părintele să aibă opțiunea să-l retragă.
Deja există așa numita educație sanitară, consideră ministrul educației iar materia „pornește de la cele mai simple noțiuni, inofensive, așa cum e firesc să fie adaptate la clasa a V-a, și merge până la cele mai nesofisticate noțiuni de educație sexuală în clasele terminale ale liceului”. Disciplina e opțională și la ea participă doar între 6 și 9% din elevi a explicat Sorin Cîmpeanu la Digi24.
„Va trebui să găsim și un răspuns integrat în nevoia de simplificare a curricumului. Ar putea fi, de exemplu, un modul de educație pentru viață, în care să fie incluse etapizat educație sexuală, educație sanitară, educație de prim ajutor, alimentație rațională, educație juridică, rutieră, financiară. Toate aceste componente nu au un curriculum atât de vast ca să justifice o oră pe săptămână. Modul de educație pentru viață să fie predat pe fiecare componentă de către specialiști poate fi o soluție. Educația sexuală trebuie să se găsească în acel modul, pentru că numărul mamelor de 11-14 ani e greu de comentat”, a mai declarat ministrul Educației.
Sorin Cîmpeanu a propus apoi ca orele de educație sexuală să se desfășoare precum cele de religie: „Să fie înscriși la început, după care să se poată retrage punctual, caz cu caz, dacă părinții refuză. Acesta ar trebui să fie sistemul și trebuie să fie corelat cu caracterul respectivei discipline, integrată într-un modul de educație pentru viață”.