Sfântu Gheorghe a fost lovit de o pană de curent fără precedent
Sfântu Gheorghe a fost lovit de o pană de curent fără precedent

Sfântu Gheorghe a fost lovit de o pană de curent fără precedent în istoria orașului. Pană de curent a durat o zi și jumătate și a afectat aproape jumătate din populația orașului. Aceasta arată că rețeaua energetică învechită începe să cadă din cauza suprasolicitării, pe fondul temperaturilor foarte ridicate din această perioadă ce determină un consum toto mai mare, pentru aparatele de aer condiționat.

Problemele au apărut luni, 21 august, după ce două cabluri au cedat în urma suprasolicitării. După ce o parte dintre consumatori au fost realimentați, curentul electric a fost din nou sistat luni seara, în urma exploziei unui transformator, care a dus și la alte defecțiuni, transmite B1TV.

Marți dimineața, mai multe străzi din municipiu au rămas din nou fără curent electric, iar până după-masă numărul avariilor a crescut considerabil, 54 de posturi de transformare, dintr-un total de 210 aflate în oraş, rămânând nealimentate.

Marți după-amiază, primarul Antal Árpád a convocat o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, și a solicitat conducerii Electrica SA Covasna să prioritizeze, pe cât posibil, realimentarea cu energie electrică în acele zone care au avut cel mai mult de suferit în ultimele zile.

Într-o postare pe Facebook de marți seară, primarul Antal Árpád a făcut apel la populație să reducă, pe cât posibil, consumul de energie electrică în perioada următoare, pentru a evita suprasolicitarea rețelei și apariția unor noi defecțiuni.

Important! Pentru a nu suprasolicita rețeaua și pentru a evita noi defecțiuni, facem un apel la locuitori să reducă pe cât posibil consumul de energie electrică în perioada următoare!”, a transmis primarul.

Cauzele care determină o pană de curent:

  • Suprasolicitarea rețelei de energie electrică
  • Explozia unui transformator
  • Alte defecțiuni ale rețelei

Autoritățile au luat măsuri pentru a preveni apariția unor noi pene de curent, printre care:

  • Întărirea rețelei de energie electrică
  • Implementarea unor noi măsuri de siguranță
  • Educarea populației cu privire la utilizarea eficientă a energiei electrice

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *