O pană totală de curent în România nu va surprinde autoritățile

O pană totală de curent în România nu va surprinde autoritățile, spune Raed Arafat, pentru că există planuri de urgență și generatoare care se cuplează automat la rețea, susține șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Probabilitatea unui blackout total în România este scăzută, totuși, consideră Raed Arafat, care este de părere că furtunile de zăpadă și viscolului vor cauza mai multe probleme decât războiul.

Furtunile de zăpadă și viscolul o să reprezinte probleme mai mari pentru infrastructura României decât războiul, a declarat șeful DSU, citat de B1TV.

Totuși, dacă se întâmplă situații de întrerupere de curent care nu trebuie să fie neapărat din cauza războiului, poate să fie și din cauza unor furtuni mari, cum am avut în 2017 zone importante în vestul țării și în sudul țării. Deci sunt mai multe aspecte de luat în considerare. (…). Infrastructurile critice esențiale, cum ar fi spitale, diferite instituții, trebuie să aibă deja generatoare care intră imediat când se întrerupe curentul. Deci toate spitalele au acest lucru în structura lor și este obligatoriu să fie verificat, testat, funcțional, alimentat ca să intre imediat în lucru”.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a mai adăugat că, din punct de vedere al protecției civice, DSU-ul este dotat cu generatoare de capacitate mare:

Pe partea cealaltă, la nivelul protecției civile, la nivelul DSU-ului, noi ne-am dotat în ultimii ani cu un număr important de generatoare de capacitate foarte mare, gen celor care l-am folosit în vestul țării pentru câteva zile și am dus zone destul de importante alimentându-le cu curent și în sudul țării, în zona Ialomița. Pot fi puse la dispoziție imediat și conectate la transformatoarele care alimentează anumite zone unde sunt în mod deosebit instituții de importanță majoră”.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *