Câți bani au primit de la stat partidele. PSD este campionul absolut
Actualitate

Câți bani au primit de la stat partidele. PSD este campionul absolut

Partidele parlamentare au primit subvenții de 15,1 milioane de lei în această lună, bani de la buget. PSD a atras cei mai mulți bani, respectiv 7,1 milioane, iar pe locul 2 este PNL cu 3,9 milioane. Adevărata bătălie este însă în partidele mai mici.

Deși are doar patru parlamentari – trei deputați și un senator -, partidul lui Meleșcanu a primit luna aceasta 105 mii lei, la fel ca luna trecută. Pentru întreg anul 2020, Forța Națională va primi peste 1,2 milioane de lei. Partidul a fost înființat în toamna anului trecut, după excluderea lui Teodor Meleșcanu din ALDE, iar cei patru parlamentari pe care îi are s-au afiliat grupurilor PSD din Senat și din Camera Deputaților, arată G4media.

658.000 de lei pentru partidul lui Victor Ponta

În aceeași situație se află și Pro România, partidul lui Victor Ponta, principalul beneficiar al modificării legislative promovate de guvern. Formațiunea primește 658 de mii de lei pe lună, bani publici, adică peste 7,8 milioane de lei pe an. Pro România este, de asemenea, un partid format exclusiv din traseiști, parlamentari care au intrat în Parlament în 2016 pe listele altor partide, în principal PSD.

Guvernul condus de Ludovic Orban a modificat, fără dezbatere, printr-un articol introdus în legea bugetului, principiul de bază al finanțării partidelor politice, urmând ca formațiunile parlamentare să primească bani în funcție de numărul de senatori și deputați, iar nu în funcție de rezultatul obținut în alegeri, așa cum era până acum.

Modificarea încurajează astfel migrația parlamentară, cel mai câștigat fiind Pro România, partidul condus de Victor Ponta, care nu a candidat la alegerile din 2016, fiind format exclusiv din traseiști. Astfel, formațiunea lui Ponta va primi bani de la stat aproape cât primește USR, partid care a candidat în alegerile din urmă cu 3 ani și a obținut aproape 10% din voturi.

De altfel, amendamentul a fost depus chiar de către Pro România și se aplică de la 1 ianuarie.

„Art. 47. – Prin derogare de la art. 18 alin. (3) lit.

Related posts

Candidatura lui Rafila și Streinu Cercel pe listele PSD, criticate din „ranchiună și invidie politică” consideră Gabriela Firea

Constantinescu Gabriel

Nicușor Dan, candidat pentru Primăria Capitalei din Partea PNL. Cum s-a decis Ludovic Orban

Constantinescu Gabriel

PSD este de acord cu anticipatele. Dezvăluirile primarului sectorului 1, Dan Tudorache

Constantinescu Gabriel

Primarii PSD au dublat capacitățile de testare a coronavirusului, pretinde Marcel Ciolacu. #GuvernulOrbanNUtestează”

Constantinescu Gabriel

Circ electoral la BEC Focșani. Reprezentantul PSD s-a trântit pe jos și s-a dat agresat de adversarul din PNL

Constantinescu Gabriel

PSD crește în sondaje – interne, spune Marcel Ciolacu. Liderul interimar se pregătește de congres

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment