Image default
Actualitate

Alegerile anticipate, confirmate de al doilea lider PSD. Argumentele lui Dumitru Buzatu

Alegerile anticipate sunt confirmate de al doilea lider al PSD, care afirmă că cei de la vârful partidului se gândesc să nu se mai opună inițiativei PNL. După Dan Tudorache, și liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu arată că situația politică actuală „ne obligă să ne îndreptăm către anticipate”.

„Noi nu avem capacitatea reală de a împiedica alegerile anticipate și riscăm să pierdem vremea și să pierdem alegerile”,a declarat liderul PSD Vaslui, potrivit PS News.

„Ieri (n.r- luni), la ședința Comitetului Executiv s-a discutat despre posibilitatea desfășurării alegerilor anticipate în aceeași zi cu alegerile locale. Data și calendarul acestor alegeri urmează să fie stabilit, în condițiile în care există o mare incertitudine legată de viitorul Guvern.

Noi, în mod normal, suntem adepții unor alegeri făcute la termen, dacă există o guvernare stabilă în România susținută de o majoritate. În condițiile de criză politică care sunt create acum, este clar că ne îndreptăm spre alegerile anticipate. În acest caz, nu numai că nu mă exprim în dezacord cu ele (n.r – alegeri anticipate), dimpotrivă, cred că trebuie să ne pregătim foarte bine pentru aceste alegeri. Actualul curs al vieții politice ne obligă să ne îndreptăm către anticipate” a spus liderul PSD Vaslui.

Nu mai are relevanță că se vrea sau nu să se meargă la alegerile anticipate, a mai spus Buzatu

„Am luat cuvântul în Comitetul Executiv și le-am explicat colegilor că acordul sau dezacordul referitor la alegerile anticipate are sens numai condițiile în care noi putem face o opoziție reală. Dacă lucrul acesta se poate stabili și fără noi, atunci n-are rost să ne tot punem această problemă, ci trebuie să abandonăm tema și să ne ocupăm de pregătirea alegerilor anticipate. Nu avem capacitatea reală de a împiedica alegerile anticipate și riscăm să pierdem vremea și să pierdem alegerile. Noi trebuie să avem o atitudine pragmatică. A face opoziție nu înseamnă să te cantonezi autist într-o poziție și să nu ții cont de ceea ce se întâmplă în jurul tău”, a mai spusDumitru Buzatu

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că cei mai mulți dintre membrii Comitetului Executiv Național susțin că partidul este pregătit pentru orice fel de alegeri.

Related posts

PSD, critici pentru Iohannis și Cîțu deoarece nu au avut o reacție legată de evenimentele din SUA

Andrada Ionescu

Foști primari PSD, anchetați pe bandă rulantă! Daniel Florea, audiat la DNA

Andrada Ionescu

Ministrul Finanţelor explică de ce nu prezintă bugetul pe 2021: Este ilegal

Andrada Ionescu

Ancuta Doina Florea

Andreea Cristescu

Medicul Alexandru Rafila: vaccinarea nu trebuie folosită politic

Constantinescu Gabriel

Liviu Dragnea și-a recăpătat dreptul de a munci în penitenciar

Andrada Ionescu

2 comments

Alegerile anticipate parlamentare și locale în aceeași zi 13 februarie 2020 at 23:04

[…] deputatului PSD, opinia împărtășită de mai mulți membri CEx a fost că ”putem merge în alegeri anticipate simultan cu cele locale, adică în aceeași […]

Reply
Dan Tudorache pierde fotoliul de primar în sectorul I la câte procente 26 februarie 2020 at 10:46

[…] departe, conform datelor din sondajul CURS care arată că Dan Tudorache pierde în alegeri, câte două procente ar obține un candidat din partea partidului lui Dacian […]

Reply

Leave a Comment