Pașaportul verde ar trebui luat în considerare în toată România
Pașaportul verde ar trebui luat în considerare în toată România

Pașaportul verde ar trebui luat în considerare în toată România, nu numai în localitățile cu rată mare de incidență, spune ministrul interimar al sănătății, Czeke Attila.

Întrebat punctual, dacă pașaportul verde ar trebui extins la nivel național, fără excepții, Attila a explicat că România trebuie să se alinieze standardelor europene.

„Eu pot să vă spun că în Occident, în foarte multe locuri, instituții, localuri se intră cu acest certificat digital. Așa este. Și dacă noi ne dorim o țară ca afară, atunci trebuie să începem să ne și purtăm ca mentalitate ca afară. Nu degeaba au instituit germanii.

În Bruxelles poți fi oricine, din orice țară, dacă nu ai certificat digital, poți să vii și cu pașaport diplomatic, poți să fii și ministru, ești controlat și este corect, pentru că nu scrie pe nimeni că, dacă este ministru, nu poate fi purtător de virus. Toți putem să fim purtători, toți putem să ne infectăm”, a răspuns ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, citat de Digi24.

Pașaportul verde ar trebui luat în considerare în toată România. Ministrul sănătății consideră că singura soluție este vaccinarea.

Normalitatea este să ne vaccinăm, să credem în știința medicală. Mergem la doctor și așteptăm o soluție, să ne prescrie ceva ca să ne vindecăm. Este exact același lucru, doar că aici este preventivă, e înaintea bolii, nu mergem să ne vaccinăm după ce ne-am îmbolnăvit”, a mai declarat ministrul sănătății.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *