Pastila împotriva COVID. Un medicament care să fie administrat oral
Pastila împotriva COVID. Un medicament care să fie administrat oral

Pastila împotriva COVID. Un medicament care să fie administrat sub forma unui comprimat și care să oprească COVID-19 din evoluție este în teste în acest moment și ar putea să apară pe piață până la sfârșitul anului.

Medicamentul aflat încă în faza studiilor ar putea fi eficient în cazul mai multor variante de COVID-19, a anunțat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla.

Pastila, care va face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibatori de protează, funcționează prin atașarea de enzimele virale, oprind reproducerea virusului în celulele umane. Acești inhibatori atacă SARS-CoV-2 și împiedică replicarea acestuia în sistemul nostru respirator.

Inhibatorii de protează sunt folosiți în prezent pentru a trata și alte boli precum HIV sau hepatita C. CNBC notează că testele clinice pentru noul medicament, cunoscut în prezent ca PF-07321332, au început în luna martie.

Pastila împotriva COVID. Potrivit unor documente consultate de jurnaliștii de la The Telegraph, compania farmaceutică intenționează ca PF-07321332 să fie administrat în combinație cu doze mici de Ritonavir, un antiviral folosit în prezent pentru tratarea HIV, relatează B1TV.

Ritonavir va funcționa ca un „booster” (întăritor) pentru a crește cantitatea de PF-07321332 din sângele unui pacient și crește eficacitatea dozei.

Bourla a confirmat de asemenea că Pfizer va continua testarea vaccinului său anti-Covid pe copii cu vârsta între 6 luni și 11 ani și s-a declarat „foarte optimist” că Administrația pentru Medicamente și Alimente din SUA va aproba în curând administrarea vaccinului pentru adolescenți.

Leave a comment

Lasă un răspuns