Daniel Baciu seful Casei de Pensii fa939d31f6

Președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, vine cu vești bune pentru pensionari. Acesta promite că o mare parte din pensiile românilor vor crește în următoarea perioadă.

Este vorba despre ”înlăturarea inechităților și întărirea principiului contributivității în vederea creșterii pensiilor mici raportate la pensiile care au beneficiat de condiții mai avantajoase la deschiderea drepturilor”.

Casei Naționale de Pensii în perioada imediat următoare ținând cont de faptul că acestă operațiune este premergătoare recalculării în vederea eliminării inechităților acumulate de-a lungul timpului în sistemul public de pensii.

Îmi fac timp de fiecare dată pentru a merge în teritoriu la casele de pensii pentru a analiza, de la firul ierbii, activitatea colegilor mei ținând cont și de faptul că în perioada următoare trebuie să finalizăm evaluarea dosarelor de pensie, fiind un proces complex care necesită mobilizare maximă și efort suplimentar din partea lucrătorilor din casele de pensii.

Recalcularea tuturor dosarelor de pensie aflate în plată este un proces ireversibil care va avea drept scop înlăturarea inechităților, întărirea principiului contributivității în vederea creșterii pensiilor mici raportate la pensiile care au beneficiat de condiții mai avantajoase la deschiderea drepturilor”, a explicat Daniel Baciu.

Pensia comunitară

O altă prioritate a CNPP este reprezentată de deschiderea unui drept de pensie comunitară.

”Pensiile comunitare reprezintă și ele o prioritate a CNPP ținând cont de faptul că românii din afara granițelor sunt foarte numeroși, o parte dintre ei au ajuns la vârsta de pensionare și trebuie ajutați pentru a aplica la o pensie, acest schimb electronic de date ajutându-ne mult în vederea instrumentării dosarelor de pensie internaționale”, a scris Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, pe o rețea socială.

Şeful Casei de pensii: „Pensiile cu un cuantum inferior vor crește”

”În urma acestui proces de recalculare nicio pensie nu va scădea.

Noi urmărim să ajustăm aceste pensii pentru că de-a lungul timpului s-a creat o serie de inechități în sistemul public de pensii și aici mă refer în special la faptul că actuala lege a fost modificată de foarte multe ori în ultimul timp și avem persoane aflate în plată care au calculată pensia pe diferite acte normative de-a lungul timpului, astfel încât la aceeași contributivitate, practic la același număr de puncte există cuantumuri de pensie diferite.

Noul act normativ exact asta urmărește, să reajusteze pensiile, pe același număr de puncte să avem același cuantum de pensie, pe aceeași contributivitate să avem aceeași pensie în plată.

Pensiile care au un cuantum inferior, cu același număr de puncte, vor crește la același nivel ca pensiile care au un cuantum mai mare (…)”, a declarat președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, potrivit realitatea.net.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *