Pensiile mari vor fi taxate, veniturile pensionarilor peste 4.000 de lei
Pensiile mari vor fi taxate, veniturile pensionarilor peste 4.000 de lei

Pensiile mari vor fi taxate, iar asupra veniturilor pensionarilor care depășesc 4.000 de lei se va aplica contribuția de asigurări sociale de sănătate. Măsura este prevăzută în programul de guvernare PSD-PNL-UDMR.

Pensionarii cu pensii mari nu vor mai fi scutiți de la plata contribuțiilor la sănătate. Codul Fiscal urmează să fie modificat în sensul în care pensionarii cu pensii de peste 4.000 de lei să nu mai fie exceptați de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Transpunerea imediată a prevederilor Iniţiativei la nivel global privind evitarea erodării bazei impozabile şi a transferului profiturilor, ceea ce va reduce substanţial evaziunea fiscală. Modificarea Codului Fiscal în sensul eliminării facilităţii de exceptare de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice care au calitatea de pensionari, pentru veniturile din pensii care depăşesc 4.000 de lei. Acordarea restituirilor de TVA şi a altor creanţe ale firmelor în raport cu bugetul numai după compensarea, potrivit prevederilor actuale ale Codului Fiscal, cu obligaţiile aceloraşi agenţi economici către buget”, se arată în programul de guvernare al PNL – PSD – UDMR, potrivit B1TV.

Pensiile mari vor fi taxate. Numărul pensionarilor cu pensii de peste 4.000 de lei

În octombrie, 135.439 de pensionari încasau pensii mai mari de 4.000 de lei, potrivit datelor Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP).

Dacă măsura din programul de guvernare chiar va deveni realitate, aceștia vor fi nevoiţi să plătească 10% din suma care depăşeşte plafonul de 4.000 de lei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *