Pensiile și salariile se vor plăti negreșit. „Nu se pune problema”
dan vîlceanu

Pensiile și salariile se vor plăti negreșit. „Nu se pune problema” și „întotdeauna se găsesc soluții” a spus Dan Vîlceanu despre plata prestațiilor sociale și a salariilor bugetarilor, atunci când a fost întrebat dacă prelungirea actualei crize politice, prin lipsa unui guvern cu puteri depline, care nu are posibilitatea legală să facă rectificări bugetare ar afecta plățile de la buget.

Ministrul interimar al Finanțelor spune că se pot găsi soluții cu privire la plata pensiilor și a salariilor, chiar dacă Executivul interimar nu poate adopta rectificarea bugetară. El a mai precizat că miniștrii vor găsi variante pentru plata acestora, una dintre ele fiind și cea în care se vor lua bani de la alte ministere, relatează B1TV.

Pensiile și salariile se vor plăti negreșit. Întotdeauna se găsesc soluții pentru a se plăti pensiile și salariile. Nu se pune problema. Sunt metode pentru a acoperi, dacă e cazul, cheltuielile cu pensiile și salariile (…) Am trimis deja o circulară la toate ministerele, ne comunică sumele pe care le vor aduce în fondul de rezervă și putem să folosim și această variantă”, a explicat Dan Vîlceanu, marți seară, la Digi24.

Dan Vîlceanu a anunțat că vor continua discuțiile cu privire la creșterea pensiilor, pentru că momentan nu s-a ajuns la un acord. Majorarea propusă de PSD ar avea un impact de 1,4% din PIB.

Totodată, Dan Vîlceanu a ținut să precizeze că PNL nu ar fi de acord nici cu o creștere a taxelor și a impozitelor și că trebuie să fie găsite alte variante, echilibrate.

Oricum, în calculul bugetului pe anul viitor noi luaserăm în considerare ceea ce legea prevede deja: la alocații, acea creștere la 243 de lei și 486 de lei și, în cazul pensiilor, creșterea dată de inflație și de jumătate din creșterea salariului mediu brut.

Creșterile de care vorbim acum sunt mai mari decât presupune legea și vom găsi o variantă astfel încât ele – dacă vom ajunge la o înțelegere – să crească și mai mult. Vor crește, dar într-o marjă în care să putem plăti”, a mai spus Vîlceanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *