Image default
Actualitate

Pensiile speciale nu vor fi eliminate ci impozitate cu cel mult 85%. Legea e aproape votată

Pensiile speciale nu vor fi eliminate, ci impozitate, iar procentul agreat de parlamentari a fost de până la 85%. PSD, partidele care îl înconjoară și PNL au decis ca legea să fie votată în Parlament, astfel că aceasta va trece, cel mai probabil cu o largă majoritate. Camera Deputaților este for decizional, astfel că o dată votată va ajunge la promulgare pe masa președintelui Klaus Iohannis.

Proiectul este modificat la această oră în comisiile de specialitate și va intra la vot final în plen. PSD și PNL susțin adoptarea impozitării pensiilor speciale. Conform actului normativ, după modificarea din comisii, pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei și cu 10% dacă sunt mai mici de 7.000 de lei.

Pensiile speciale nu vor fi eliminate. „PSD a propus și vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%! Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Acești bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocații și pensii și nu în buzunarele clientelei politice a PNL!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook, potrivit Digi24.

USR acuză că proiectul modificat în comisii impozitează toate pensiile mari, nu doar pe cele speciale.

„După ce au votat contra impozitării pensiilor speciale, PSD azi dimineață a pus pe ordinea de zi un proiect de… impozitare a pensiilor speciale. Și au convocat fulger comisia pentru buget și finanțe. Vor să impoziteze cu 85% toate pensiile peste 7.000 de lei. Ați citit bine. Toate pensiile. Și pensiile contributive și pilonul 2 și 3. Toate pensiile să fie impozitate cu 85% peste 7.000 de lei”, a scris pe Facebook deputatul USR Claudiu Năsui.

După adoptare, proiectul merge la președintele Klaus Iohannis la promulgare.

Ultima lege privind eliminarea pensiilor speciale a fost declarată neconstituțională de CCR, după o sesizare a Înaltei Curți de Casație și Justiție și a Avocatului Poporului. În legea respectivă erau eliminate pensiile speciale cu excepția celor militare și ale magistraților.

Related posts

Eliminarea pensiilor speciale va fi discutată în sesiune extraordinară a Parlamentului. Marcel Ciolacu a cedat solicitării PNL

Constantinescu Gabriel

Teodorovici face presiuni pentru taxarea pensiilor speciale

Andrada Ionescu

Diana Șoșoacă cere demiterea lui Raed Arafat: „E artizanul distrugerii României. O să îi iau cetăţenia lui Arafat pentru că ne-a distrus destul”

Andrada Ionescu

3 comments

PSD depune moțiune de cenzură „a doua zi” după starea de alertă 18 iunie 2020 at 12:03

[…] mobilizarea generală a partidelor care a dus la adoptarea legii care permite impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale, liderul PSD a cerut Guvernului Orban să folosească banii economisiţi din pensiile speciale […]

Reply
Impozitarea pensiilor speciale decisă de CCR care e decizia previzibilă 22 iunie 2020 at 10:00

[…] unire a forțelor politice, impozitarea pensiilor speciale a fost adoptată miercuri de Camera Deputaților. Potrivit legii, impozitarea pensiilor speciale […]

Reply
Avocatul Poporului nu este în conflict de interese nu are pensie specială 23 iunie 2020 at 16:41

[…] impozitării pensiilor speciale la Curtea Constituțională. Renate Weber nu este beneficiară de pensie specială, dintr-un motiv foarte simplu a explicat instituția Avocatului Poporului marți, într-un […]

Reply

Leave a Comment