Image default
Actualitate

Pensiile vor fi majorate, a spus Ludovic Orban. Procentul de 40% este însă „o țintă de neatins”

Pensiile vor fi majorate a spus premierul Ludovic Orban, dar Guvernul nu își permite un procent de 40% așa cum a stabilit legea votată anul trecut de Guvernul PSD. Nici în cazul în care nu ar fi apărut criza coronavirusului acest procent nu ar fi putut fi realizabil, a explicat premierul României, marți.

Ludovic Orban a precizat că majorarea pensiilor va fi făcută în limita bugetului, dar este o ţintă de neatins creşterea pensiilor cu 40%.

Pensiile vor fi majorate, promite Ludovic Orban. “Pensionarii să aibă încredere că vom majora pensiile, dar vom vedea după mai multe analize cât putem suporta din buget. Puteam face și noi ca PSD: le măream, dădeam drumul la inflație și apoi pensionarii mai rămâneau cu mai puțini bani. 40% este o țintă de neatins, nu se putea nici dacă nu eram în criză”, a spus Orban la Digi24.

Potrivit Legii pensiilor, inițiată de PSD înainte să plece de la guvernare, pensiile ar trebui majorate de la 1 septembrie 2020 cu 40%.

Orban a mai spus că Guvernul pregăteşte un plan de relansare economică, în contextul în care în perioada dificilă pe care o traversează România a încurajat dezvoltarea infrastructurii.

Majorarea de 40% era prevăzută prin legea fostului ministrul al Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

PSD a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului, dacă mărirea punctului de pensie va fi amânată sau dacă pensiile vor fi crescute cu mai puțin de 40%. „Orice virgulă vor schimba în legea pensiilor publice va fi atacată prin moțiune de cenzură”, a spus Olguța Vasilescu.

Related posts

PSD: Guvernul a scăpat total controlul pandemiei, de dragul voturilor

Constantinescu Gabriel

Cum vor vota duminică cetățenii în localitățile carantinate. Este sau nu necesară declarația pe proprie răspundere

Constantinescu Gabriel

Premierul Orban a cerut urgent mai multe locuri la ATI. S-a dat chiar pe el exemplu

Constantinescu Gabriel

2 comments

Este o măsură prematură redeschiderea restaurantelor din 15 iunie 10 iunie 2020 at 21:07

[…] Ludovic Orban a precizat că, deocamdată, s-a permis deschiderea teraselor care suplinesc restaurantele. […]

Reply
Pensiile pot crește cu 10% anul acesta a anunțat Florin Cîțu 9 iulie 2020 at 11:27

[…] Pensiile pot crește cu 10% anul acesta a anunțat ministrul finanțelor, Florin Cîțu. Legea elaborată de PSD și adoptată anul trecut stabilea un procent de creștere de 40%, dar aplicarea ei ar fi „o bombă pentru stabilitatea economică” chiar și dacă nu ar fi existat criza coronavirusului, a spus Florin Cîțu. […]

Reply

Leave a Comment