Coronavirusul a dispărut în acest moment, spune medicul Alberto Zangrillo
Actualitate

Un medic italian spune că nu mai există coronavirus în acest moment. Replica OMS

Coronavirusul a dispărut în acest moment, spune un medic italian. Profesorul Alberto Zangrillo, şeful serviciului de terapie intensivă din cadrul Spitalului San Raffaele din Lombardia, a luptat în prima linie pentru a salva pacienții imfectați și a spus într-un interviu acordat televiziunii italiene că pericolul a trecut în acest moment. Noul coronavirus „nu mai există din punct de vedere clinic” a declarat duminică profesorul Alberto Zangrillo. Însă, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății susțin că nu există dovezi care să-i susțină afirmațiile.

Epidemiologul OMS Maria Van Kerkhove, precum şi alţi experţi în virusuri şi boli infecţioase, au declarat că afirmaţiile lui Zangrillo, cum că că coronavirusul a dispărut, nu sunt susţinute de dovezi ştiinţifice

Nu există date care să arate că noul coronavirus s-a schimbat semnificativ, fie ca mod de transmitere, fie în ceea ce priveşte severitatea bolii pe care o provoacă, au spus ei, potrivit hotnews.ro.

„În ceea ce priveşte transmisibilitatea, aceasta nu s-a schimbat şi nici din punct de vedere al gravităţii, nu s-a schimbat”, a declarat Van Kerkhove reporterilor.

Nu este neobişnuit ca viruşii să aibă mutaţii şi să se adapteze pe măsură ce se răspândesc, iar dezbaterea evidenţiază modul în care oamenii de ştiinţă monitorizează şi urmăresc noul coronavirus.

Pandemia COVID-19 a ucis până în prezent peste 370.000 de oameni şi a infectat peste 6 milioane de persoane la nivel mondial.

Related posts

Grupa sanguină care determină imunitate parțială la coronavirus. A funcționat în cazul SARS

Constantinescu Gabriel

Rareș Bogdan este alături de românii din străinătate

Alina Angelescu

Testarea în aeroporturi nu este complet relevantă, a explicat profesorul Alexandru Rafila. Cum se face și cât costă

Vor fi sancțiuni pentru nepurtarea măștii în spațiile publice, a spus Ludovic Orban. De unde vor putea fi cumpărate

Constantinescu Gabriel

Scade calitatea fluxurilor video pe internet. Netflix a luat deja această decizie în contextul epidemiei de coronavirus

Care sunt aeroporturile de unde te poți îmbolnăvi cu coronavirus. A fost publicată „lista neagră”, iar România nu este pe ea

1 comment

Coronavirusul determină efecte nebănuite la Hollywood 9 iunie 2020 at 8:30

[…] Coronavirusul determină efecte nebănuite la Hollywood. Turnarea filmelor și a serialelor va începe în condiții speciale cu actori…care nu se ating. Scenele mai apropiate vor fi înlocuite de unele generate pe computer, pentru a reduce pe cât posibil pericolul infectării. […]

Reply

Leave a Comment