Medicul Virgil Musta de la Timișoara se aștepta la un dezastru național
Actualitate

Doctorul Virgil Musta se aștepta la un dezastru național. De ce crede că am reușit să ținem sub control răspândirea coronavirusului

Medicul Virgil Musta de la Timișoara se aștepta la un dezastru național din cauza coronavirusului. Specialistul credea la începutul pandemiei că vom ajunge în situația Spaniei și Italiei iar capacitatea spitalelor va fi depășită, dar, spune el măsurile guvernamentale rapide și populația receptivă au evitat tragedia.

„Ne aşteptam să fie mult mai rău. Ne gândeam la situaţia Italiei, ce ne vom face noi când vom fi în această situaţie. Capacitatea noastră medicală e mai mică decât a Italiei“, a spus medicul Virgil Musta.

„Avem un număr mult mai mic de cazuri şi de decese raportat cu alte ţări: Italia, Spania, Germania, SUA. Se pare că acest lucru se datorează măsurilor luate la nivel guvernamental, măsuri care au fost luate rapid, dar şi populaţiei care a respectat aceste reguli“ a precizat specialistul din Timișoara la Digi24.

Însă, pericolul nu a trecut iar coronavirusul este în continuare printre noi astfel că orice relaxare poate să ducă la apariţia de noi focare. „De aceea, consider că este important să ne bucurăm de noile măsuri de relaxare, dar să respectăm regulile“ a ținut să precizeze Virgil Musta.

Un studiu recent derulat în China arată însă că pacienții asimptomatici nu pot transmite virusului, dar Virgil Musta nu crede că nu este concludent.

„Sunt mai multe studii, care nu sunt riguroase şi nu sunt consistente. Nu se ştie exact dacă pacienţii asimptomatici sunt sau nu contagioşi. Trebuie să aşteptăm studii mai riguroase ca să putem trage concluziile“, spune specialistul, care atrage atenția pentru respectarea în continuare a măsurilor de prevenție.

Related posts

România va primi 33 de milioane de euro, ajutor de la Uniunea Europeană, ca să biruie criza economică a coronavirusului

Constantinescu Gabriel

Coronavirusul s-a întors în Coreea de Sud. A apărut un focar la o firmă de comerț online din Seoul

Cel mai negru scenariu în criza coronavirusului, analizat de președintele Klaus Iohannis. „Trebuie să ne descurcăm cât se poate de bine cu ceea ce avem”

Constantinescu Gabriel

Procurorul complice cu Covid. Un procuror a pus sub sechestru teste pentru depistarea coronavirusului, care pot salva vieți, și refuză restituirea lor. Apel către Procurorul General al României

Constantinescu Gabriel

Noi restricții în lupta cu noul coronavirus. Adunări publice sub 100 de persoane și bugetarii care intră la ore diferite la serviciu

Coronavirus la fabrica de ciocolată Kandia. S-a închis unitatea după 20 de angajați pozitivi la COVID-19

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment