Medicul Virgil Musta de la Timișoara se aștepta la un dezastru național
Medicul Virgil Musta de la Timișoara se aștepta la un dezastru național

Medicul Virgil Musta de la Timișoara se aștepta la un dezastru național din cauza coronavirusului. Specialistul credea la începutul pandemiei că vom ajunge în situația Spaniei și Italiei iar capacitatea spitalelor va fi depășită, dar, spune el măsurile guvernamentale rapide și populația receptivă au evitat tragedia.

„Ne aşteptam să fie mult mai rău. Ne gândeam la situaţia Italiei, ce ne vom face noi când vom fi în această situaţie. Capacitatea noastră medicală e mai mică decât a Italiei“, a spus medicul Virgil Musta.

„Avem un număr mult mai mic de cazuri şi de decese raportat cu alte ţări: Italia, Spania, Germania, SUA. Se pare că acest lucru se datorează măsurilor luate la nivel guvernamental, măsuri care au fost luate rapid, dar şi populaţiei care a respectat aceste reguli“ a precizat specialistul din Timișoara la Digi24.

Însă, pericolul nu a trecut iar coronavirusul este în continuare printre noi astfel că orice relaxare poate să ducă la apariţia de noi focare. „De aceea, consider că este important să ne bucurăm de noile măsuri de relaxare, dar să respectăm regulile“ a ținut să precizeze Virgil Musta.

Un studiu recent derulat în China arată însă că pacienții asimptomatici nu pot transmite virusului, dar Virgil Musta nu crede că nu este concludent.

„Sunt mai multe studii, care nu sunt riguroase şi nu sunt consistente. Nu se ştie exact dacă pacienţii asimptomatici sunt sau nu contagioşi. Trebuie să aşteptăm studii mai riguroase ca să putem trage concluziile“, spune specialistul, care atrage atenția pentru respectarea în continuare a măsurilor de prevenție.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *