Percheziții DNA au avut loc la primăria din Iași, în mare secret

Percheziții DNA au avut loc la primăria din Iași, în mare secret. La acest moment, procurorii nu au oferit informații despre motivul acțiunii de la primăria deținută de Mihai Chirica, dar presa locală indică spre „Afacerea Vixen”, un bloc construit la Moara de Vânt pe o autorizație de casă.

Așadar, obiectul anchetei DNA ar putea fi edificarea pe baza unor falsuri a unui imobil

Presa locală a semnalat neregulile, pe 17 martie 2022. Articolul se intitula: „Autodenunțul lui Mihai Chirica. Bloc de 18 apartamente în loc de casă. Aprobat: Primarul”, publicat de ReporterIs.

Mihai Chirică ar fi semnat personal edificarea în februarie 2020, deși i s-a prezentat un act de respingere a recepției, tocmai pentru că se construise un bloc în loc de două case.

Primarul a trecut peste propriii subordonați, deși până acum, în cazuri similare, spunea că era neinformat și greșea din neatenție. În 2022, după anchetele de presă și descinderile procurorilor la poarta Primăriei, același Mihai Chirica refuză să autorizeze mansardarea aceluiași imobil, menționând singur:  Acest dezacord este similar unui autodenunț: fără edificarea pe care primarul însuși a semnat-o și pe care acum tot el o contestă, acest bloc n-ar fi fost intabulat și apartamentele n-ar fi fost scoase la vânzare” menționa sursa citată care, nota totodată, că actele în această afacere sunt incriminatorii si că există în arhiva Primăriei.

Oficialii instituției nu au putut fi contactați, iar procurorii fac percheziții, deocamdată, la departamente precum Arhiva, Urbanism și Registratură conduse de Vasile Tiron. Toata arhiva de la Urbanism este ținută în clădirea CIC din spatele Primăriei – conform ReporterIs.

La momentul descinderii, primarul Mihai Chirica nu se afla încă în instituție

Nu se cunoaște public subiectul dosarului urmărit de DNA. Surse neoficiale susțin că ar fi o speță foarte complexă, din sfera imobiliară, în care sunt implicați cei mai mari dezvoltatori din zona Iașului.

Procurorii, însoțiți de jandarmi, au sigilat birourile percheziționate

Conform procedurii, procurorii trebuie să-l informeze pe primar despre acțiune. Din primele informații rezultă că ar fi vorba despre un nou caz de urbanism.

Surse apropiate anchetei spun că dosarul DNA ar viza modul în care firma Vixen SRL a construit două blocuri în Moara de Vânt, deși autorizația fusese emisă pentru locuințe individuale. Chiar dacă nu a fost respectate documentele, inspectorii Primăriei au dat undă verde pentru recepția lucrărilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *