Persoanele de peste 60 de ani ar trebui să evite călătoriile spune OMS
Persoanele de peste 60 de ani ar trebui să evite călătoriile spune OMS

Persoanele de peste 60 de ani ar trebui să evite călătoriile, la fel ca și cele expuse riscului de a se infecta cu coronavirusul. Organizația Mondială a Sănătății a lansat un nou avertisment în contextul îngrijorărilor apariției noii variante Omicron, care a început să se răspândească în lume.

Într-un comunicat de presă, OMS a subliniat că varianta Omicron este încă în curs de studiu și că poate suferi un număr mare de mutații, în comparație cu tulpinile anterioare.

Nu știm încă dacă Omicron este asociat cu o transmitere mai mare, cu o boală mai severă, cu un risc mai mare de reinfecții sau cu un risc mai mare de eludare a vaccinurilor, au mai transmis oamenii de știință de la OMS și din întreaga lume, care lucrează de urgență pentru a răspunde la aceste întrebări, potrivit B1TV.

În acest context epidemiologic, Ministerul Sănătății recomandă persoanelor de peste 60 de ani sau celor cu probleme de sănătate să nu călătorească de sărbători.

Ar trebui să fim cu toții foarte atenți la amenințarea acestui virus. Dar însăși apariția lui Omicron este un alt memento că, deși mulți dintre noi ar putea crede că am terminat cu COVID-19, acesta nu a terminat cu noi.

Persoanele de peste 60 de ani ar trebui să evite călătoriile. Este prima recomandare specifică vârstei venită din partea unei agenții de sănătate de când tulpina Omicron a fost declarat săptămâna trecută o variantă îngrijorătoare.

Mai multe țări au implementat rapid interdicții de călătorie pentru călătorii internaționali care provin din țările din Africa de Sud și din alte regiuni în care au fost raportate cazuri de Omicron”, a transmis OMS, potrivit BBC.

Noi restricții apărute după confirmarea tulpinii COVID Omicron în Europa. Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a aprobat sâmbătă, 27 noiembrie 2021, Hotărârea numărul 107, care aduce modificări și completări Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Cele mai importante dintre precizări sunt:

  • actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat în sensul introducerii statelor Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe în zona roșie
  • instituirea măsurii carantinei pentru o perioadă de 14 zile, pentru toate persoanele cetățeni români, cetățeni din țările Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană, care sosesc în România din Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe. Aceștia pot alege să se izoleze la domiciliu sau la locația declarată, dacă există posibilitatea delimitării față de ceilalți membrii ai familiei sau față de cei cu care locuiesc; în spații special destinate, puse la dispoziție de autoritățile administrației publice locale, conform prevederilor legale în vigoare
  • interzicerea accesului pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizi, care sosesc din Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *