Răspândirea Omicron nu va fi împiedicată de măsurile luate de state pentru limitarea călătoriilor, afirmă reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății. Instituția internațională a îndemnat la calm și măsuri „raționale”.

Interdicţiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea noii variante Omicron. „Interdicţiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea internaţională şi sunt o povară grea asupra vieţilor şi mijloacelor de subzistenţă. În plus, ele pot avea un impact negativ asupra eforturilor globale de sănătate în timpul unei pandemii, descurajând ţările să semnaleze şi să facă schimb de date epidemiologice şi de secvenţiere”, a indicat OMS într-un document tehnic, relatează B1TV.

Descoperirea variantei Omicron a declanşat temeri la nivel global privind o posibilă rezistenţă la vaccinuri şi ar putea prelungi pandemia de COVID-19 declanşată în urmă cu doi ani.

Organizația Mondială a Sănătății a cerut marți țărilor să păstreze calmul și să ia măsuri „raționale” ca răspuns la noua variantă de Covid-19, cu răspândire rapidă, Omicron, care a stârnit panică globală.

Solicităm tuturor statelor membre să ia măsuri raționale și proporționale de reducere a riscurilor”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o informare către țări. „Răspunsul global trebuie să fie calm, coordonat și coerent” a transmis șeful OMS.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *