Persoanele nevaccinate vor fi arestate în Filipine, a spus președintele Rodrigo Duterte, în cazul în care nu respectă ordinele de a rămâne în carantină la domiciliu.

Președintele filipinez Rodrigo Duterte le-a cerut vaccinaților să-i caute pe nevaccinați și să-i verifice, într-un discurs de neconceput într-o așa zisă lume liberă.

Duterte, în timpul unui discurs televizat, a spus că le cere liderilor comunității să caute persoane nevaccinate și să se asigure că respectă măsurile de carantinare, transmite Reuters, citat de B1TV.

Dacă refuză, dacă iese din casă și se plimbă prin comunitate, poate fi reținut. Dacă refuză, polițistul este împuternicit acum să aresteze persoane recalcitrante”, a spus Duterte.

Infecțiile zilnice cu coronavirus din Filipine au atins cel mai mare prag din 26 septembrie, cu 17.220 de cazuri joi, a anunțat Ministerul Sănătății.

Numărul, care a fost de peste trei ori înregistrat marți, a adus un total de cazuri la peste 2,88 milioane, iar decesele la peste 51.700, al doilea cel mai mare număr de infecții și victime cu COVID-19 din Asia de Sud-Est, după Indonezia.

Sunt responsabil pentru siguranța și bunăstarea fiecărui filipinez”, a spus Duterte.

La sfârșitul anului trecut, 49,8 de milioane de oameni fuseseră vaccinați complet, sau 45% din cei 110 milioane de oameni ai țării. Conform regulilor existente în țară, persoanele nevaccinate din regiunea Manila pot să iasă din case doar pentru strictul esențial.

Filipine a detectat până acum 43 de cazuri interne și importate de Omicron, ceea ce a determinat guvernul să înăsprească restricțiile în această săptămână.

Președintele filipinez a amenințat oamenii care refuză să se inoculeze cu închisoarea sau cu o injecție cu Ivermectină, un medicament anti-parazitar folosit pe scară largă în tratarea animalelor, dar care ar fi dus la rezultate pozitive în anumite situații când a fost administrat oamenilor în tratamentul infecției cu coronavirus.

Dar ultimele sale remarci au subliniat îngrijorarea tot mai mare a guvernului său cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de COVID-19, despre care experții în sănătate avertizează că ar putea copleși din nou sistemul de sănătate al țării.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *