Fermierii și agricultura românească, susținuți în proporție de 75% de UE
Fermierii și agricultura românească, susținuți în proporție de 75% de UE

Fermierii și agricultura românească sunt susținuți în proporție de 75% de UE, afirmă ministrul Agriculturii, Petre Daea. „Să luăm banii de la Uniunea Europeană”, zice el.

Bugetul alocat de UE pentru fermierii și agricultura de la noi va fi, începând din acest an, în valoare de 15,8 milioane de euro. Acest lucru este posibil datorită Planului Național Strategic 2023 – 2027, un document aprobat în decembrie 2022 de către Comisia Europeană.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a precizat că 75% din suma totală destinată fermierilor și agriculturii românești vine din partea Uniunii Europene, arată B1TV.

În cadrul unei conferințe ce a avut loc miercuri, 4 ianuarie, Daea a prezentat Planul Național Strategic 2023 – 2027. Conferința a avut loc în cadrul campaniei „Caravana Cunoașterii” de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală.

Planul Strategic al României este bine pus la punct, astfel că Petre Daea a încurajat toți fermierii să atragă fondurile europene prevăzute în document, spune el.

Să luăm banii de la Uniunea Europeană, pentru că, stimaţi fermieri, 75% din banii care se distribuie fermierilor vin de la UE. Pe de o parte să luăm toţi banii, pe de altă parte să compatibilizăm conceptul UE cu interesele şi nevoile pe care le au fermierii români”, a declarat Petre Daea.

Planul României e bun, iar fermierii români trebuie să profite, a subliniat ministrul Agriculturii.

Un plan excepţional, din punct de vedere al valorii lui, prin obiective şi din punct de vedere al susţinerii, de 15,8 miliarde euro, sumă importantă, pe care din fericire, România, prin agricultură, a adus banii aceştia în ţară şi vrem să-i aducem în totalitate şi de aici încolo. (….) Într-o exprimare tehnică din partea celor de la UE, spunând că România are unul dintre cele mai echilibrate planuri naţionale strategice. (…) Este un document programatic ce vizează domeniul pe o perioadă lungă de timp. (…) Să luăm banii de la Uniunea Europeană, pentru că, stimaţi fermieri, 75% din banii care se distribuie fermierilor vin de la UE. Pe de o parte să luăm toţi banii, pe de altă parte să compatibilizăm conceptul UE cu interesele şi nevoile pe care le au fermierii români”, a declarat ministrul Agriculturii.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *