Ministrul Agriculturii, Petre Daea, îi îndeamnă pe români să cumpere carne de porc din piețe sau de la producătorii locali pentru că prețurile sunt cât se poate de accesibile. Cu toate acestea, producătorii anunță că un kilogram de porc ar putea ajunge și la 60 de lei.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat sâmbătă că prețul cotletului de porc este în medie 18 lei, iar al jambonului este 19 lei, în galantarele pe care le-a vizitat în ultima vreme, în țară. Cu toate acestea, producătorii anunță că un kilogram de porc ar putea ajunge și la 60 de lei, potrivit RTV.

Anunțul ministrului vine în contextul în care, la finalul lunii octombrie, producătorii anunțau că prețul cărnii de porc se va dubla și un kilogram ar putea să ajungă și la 60 de lei în preajma sărbătorilor.

„Mergeți în piețe și luați produsele de la producătorii noștri (…) Am văzut, am fost prin țară, că jambonul e 19 lei, cotletul, 18 lei, în galantare. Oamenii pot merge să cumpere de la o exploatație anume cu regula de a anunța medicul veterinar, să respecte regulile sanitare. Se vede carnea crescută în bătătură… Îi sfătuiesc pe toți care fac această operațiune să facă analizele de trichină”, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Petre Daea: ”Prețul cărnii de porc în România este cel mai mic din Uniunea Europeană”

La finalul lunii octombrie, Petre Daea afirma că prețul cărnii de porc în România este cel mai mic din Uniunea Europeană.

Cu toate acestea o lună mai târziu de la această declarație, prețul carcasei de porc la 100 de kg a ajuns, la poarta fermei, la o medie de 231,7 euro, cu 56,6% mai mare decât în perioada similară a anului trecut, cu 6,6% peste nivelul de acum o lună și cu 3,2% peste săptămâna anterioară.

”Eu aș zice că la această dată, România are cele mai reduse prețuri de pe piață, din constatările pe care le-am făcut și analiza prețurilor pe care eu o fac de fiecare dată la Ministerul Agriculturii, comparativ cu prețurile din Uniunea Europeană”, a spus ministrul Daea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *