vladimir putin masina podul crimeei ucraineni aruncat in aer 803795

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a traversat, luni, cu mașina, podul peste Strâmtoarea Kerci, care face legătura cu regiunea Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.

Momentul a fost exploatat corespunzător de propaganda de la Moscova, potrivit Antena 3 CNN.

Astfel, televiziunile din Rusia au difuzat imagini în care Vladimir Putin traversează podul la volanul unui autoturism.

Construcția a fost reabilitată după daunele suferite în octombrie, într-o explozie pe care Moscova a atribuit-o forțelor militare ucrainene.

Este prima deplasare efectuată de Vladimir Putin în regiunea Crimeea de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina, în februarie.

Rusia a anexat unilateral Crimeea în 2014, dar acțiunea nu este recunoscută la nivel internațional.

Putin, în octombrie, după explozia de pe Podul Crimeei: „Un act terorist al Ucrainei”

Într-o reacție după explozia care a avariat podul de peste Strâmtoarea Kerci, Vladimir Putin a spus este vorba despre „un act terorist care vizează distrugerea infrastructurii critice a Federației Ruse”.

„Autorii, interpreții și clienții subminării sunt serviciile speciale ale Ucrainei „, spunea, pe 9 octombrie, liderul de la Kremlin.

Declarația a fost făcută după o întâlnire cu șeful Comitetului care investighează explozia de pe podul Crimeei. Acesta din urmă a spus că „cetățeni ai Rusiei și ai unor state străine” au ajutat la pregătirile pentru atac.

Potrivit oficialilor ruși, în deflagrația produsă sâmbătă, 8 octombrie, au fost ucise trei persoane.

Victimele se aflau într-o mașină aflată în apropierea unui camion care a explodat.

Avariat semnificativ în urma acestui eveniment, Podul Crimeei a fost inaugurat în 2018 și reprezintă o rută-cheie, feroviară și rutieră, pentru invazia Rusiei în Ucraina.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *