niculae badalau

Niculae Bădălău a fost revocat astăzi din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit în urma unui vot în Parlament, cu 308 voturi „pentru”, unul „împotrivă” și o abținere.

Propunerea de revocare a lui Niculae Bădălău a fost dezbătută luni în plenul Parlamentului, iar la finalul ședinței aleșii au decis revocarea acestuia din funcție după ce fostul parlamentar PSD a fost arestat sub acuzaţia de luare de mită şi trafic de influenţă.

„Reputația domnului Niculae Bădălău este iremediabil afectată” și nu mai îndeplinește condițiile prevăzute de lege pentru funcția de la Curtea de conturi, se arată în raportul Comisiilor parlamentare de buget-finanțe, care a fost citit în plenul Parlamentului.

Anterior, Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au avizat favorabil, luni, în unanimitate, revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit.

Fostul senator PSD Niculae Bădălău, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi a fost arestat preventiv, luni, 28 noiembrie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Instanţa a admis propunerea DNA de arestare preventivă a lui Niculae Bădălău, măsura fiind dispusă pentru 30 de zile.

Procurorii îl acuză pe Bădălău că i-ar fi promis unui primar din Giurgiu remiterea a 7% din valoarea unor contracte pentru a atribui lucrările firmei ginerelui său.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *