intotero

Europarlamentarul german Guido Reil, care declara la începutul lunii octombrie, într-o dezbatere în Parlamentul European, că România este „Vestul Sălbatic”, a venit în țara noastră. Acesta a fost într-o vizită în județul Hunedoara, a mâncat sarmale și ciorbă de burtă, a băut țuică și a fost dus la o mină din Valea Jiului. 

Guido Reil vizitează România la invitația fostului ministru PSD Natalia Intotero. „Ține de noi să schimbăm mentalitățile și percepțiile celor care generalizează și ne judecă greșit”, a scris aceasta pe Facebook, la venirea în România a eurodeputatului german, citat de Digi 24.

În cele câteva zile în care a vizitat județul Hunedoara, Reil „a înțeles acum cât de ospitalieri și primitori sunt românii și i-a plăcut că suntem oameni direcți”, spune Intotero. În perioada următoare, după ce vizitează și Bucureștiul, acesta a spus că își va manifesta direct și public părerea despre țara noastră. Guido Reil a vizitat o mină de cărbune din Valea Jiului, biserica de la Țebea, stațiunea Straja, Castelul Corvinilor, Biserica de piatră de la Densuș și Peștera Bolii.

„A mâncat ciorbă de burtă, sarmale și virșli de Hunedoara de la mama lor. A băut și țuică. Da, i-au plăcut”, spune într-un mesaj pe Facebook Natalia Intotero. Mesajul este însoțit de mai multe fotografii cu Guido Reil.

La începutul lunii octombrie, europarlamentarul german Guido Reil (Grupul Identitate și Democrație – ID, eurosceptici), a lansat un atac la adresa României, spunând că România nu ar fi trebuit primită în UE. El a comparat România cu Vestul Sălbatic și a susținut că Bucureștiul și Sofia nu au ce căuta în Schengen și n-ar fi trebuit primite în Uniunea Europeană. Reil, membru al partidului de extremă dreapta AfD, a mai spus că a fost de multe ori în România în ultimii ani și că în Ucraina e mai multă ordine, o infrastructură mai bună.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *