roman

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni că Senatul nu are nicio competenţă în legătură cu schimbările din cadrul Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD), despre care spune că este „un eşec al ultimilor ani din România”.

„Acolo se reglează conturi, în loc să limpezească istoria Revoluţiei”, a mai spus ea. Ea a fost întrebată, după şedinţa Biroului permanent, cum comentează schimbarea lui Petre Roman din funcţia de director general al IRRD. „Nu ştiu de ce îşi fac aceste schimbări. Din punctul meu de vedere, Institutul Revoluţiei rămâne un eşec al ultimilor ani din România. Am şi semnat la un moment dat un proiect de lege, a trecut de Senat, de desfiinţare a acestui proiect. E la Cameră undeva”, a spus Gorghiu, citată de Agerpres.

„Din nefericire, acest institut a produs doar ceaţă sau mai multă ceaţă de-a lungul timpului, în loc să lămurească lucrurile. Dânşii au făcut, conform legilor de organizare, modificările pe care le-au considerat necesare. Pe noi doar ne informează, ne-au informat de nişte schimbări, uitând să ataşeze CV-urile celor pe care i-au propus în funcţie. Secretariatul General va depune diligenţă să le ceară şi sper că săptămâna viitoare vom avea aceste CV-uri, dar repet, noi nu avem niciun fel de competenţă să le cerem nişte schimbări, să facă alte schimbări, însă nu pot să nu remarc public că acolo se reglează conturi, în loc să se limpezească istoria Revoluţiei”, a adăugat Gorghiu, după şedinţa Biroului permanent.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *