Pilotul Stepan Ciobanu a murit apărând Ucraina de atacurile rusești și a fost decorat post-mortem, primind titlul de erou al Ucrainei. Pilotul Stepan Ciobanu avea origini românești și se mândrea cu asta.

Aflat într-o misiune în centrul Ucrainei, pilotul a fost atacat de avionale rusești și nu a reușit să se catapulteze în timp util. Apropiații acestuia spun că Stepan Ciobanu era vecin cu pilotul Oleksandr Oksancenko, unul dintre cei mai buni piloți de luptă din lume.

Familia pilotului maior a declarat că inamicul l-a „bruiat” și că mai multe detalii despre moartea acestuia vor ieși la iveală zilele următoare.

„Nouă ne-a zis că inamicul l-a bruiat. Că așa ar fi ajuns și colegul lor în România, cel interceptat la Bacău”, relatează B1TV.

Totodată, rudele lui Stepan Ciobanu vorbesc cu mândrie despre el, spunând că „a reușit să reziste 5 zile pe un cer unde rușii fac legea”. Bărbatului îi plăcea să piloteze și să conducă și aprecia mărcile românești pentru că conducea o Dacie.

„Îi plăcea să piloteze, dar și să conducă. Era legat de România și prin mașină – conducea o Dacie. Dacia Logan”.

Apropiații pilotului mărturisesc că bărbatul a intrat de tânăr în armată și se simțea legat de România, unde venea cu ocazia misiunilor și mitingurilor aviatice.

„El a crezut foarte mult în Ucraina și în ceilalți băieți, alături de care lupta. A fost prieten și vecin cu Oleksandr Oksancenko, unul dintre cei mai mari piloți de luptă din lume. Au murit unul după altul”, spun apropiații acestuia.

Bărbatul insista să i se spună pe numele românesc, Ștefan, pentru că „așa îi plăcea”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *