Generalii ruși, discuții despre folosirea armelor nucleare în Ucraina! Raport incendiar ajuns pe masa liderilor Americii

Serviciile secrete ruse FSB, SVR și GRU i-au prezentat lui Vladimir Putin un plan privind acapararea puterii în Republica Moldova. Moscova intenționează să controleze total Chișinăul până în anul 2030.

Dezvăluirile aparțin Rise Moldova, care ar avea informațiile dintr-un document confidențial obținut chiar din surse de la Kremlin.

Documentul „Obiectivele strategice ale Federației Ruse în Republica Moldova”

Întocmită în 2021, strategia elaborată de FSB, SVR și GRU a fost aprobată de Vladimir Putin și este cuprinsă într-un document intitulat „Obiectivele strategice ale Federației Ruse în Republica Moldova”. Obiectivul îl reprezintă obținerea controlului total asupra Moldovei și îndepărtarea acestei țări de România, UE, NATO și ceilalți parteneri pro-occidentali.

Interesant este că documentul cu pricina a ajuns în același timp în redacțiile mai multe publicații, printre care RISE Moldova, Yahoo News, Delfi Estonia, Centrul Dossier din Londra, Exane Westdeutscher (Suedia), Norddeutscher Rundfunk (Germania), Frontstory (Polonia) și Centrul de investigații din Belarus.

Potrivit sursei citate, documentul a fost elaborat de aceeași Direcția Prezidențială pentru Cooperare Transfrontalieră, cea care a realizat și strategia privind anexarea Belarusului, despre care presa internațională a mai scris. „Există 0% șanse ca aceste documente să fie false”, susțin cei de la RISE Moldova.

Ce strategie vor adopta rușii

Strategia rusă cu privire la Republica Moldova este elaborată pe trei sfere de influență: politico-militară, economică și umanitară.

  • Pe termen scurt (până în 2022), Rusia își propusese să deschidă un consulat în Găgăuzia, la Comrat, obiectiv neatins.
  • Pe termen mediu (până în 2025), rușii vor căuta să contracareze colaborarea Republicii Moldova cu NATO.
  • Pe termen lung (până în 2030), Rusia va urmări „formarea unei atitudini negative față de NATO în societatea moldovenească și în cercurile politice” de la Chișinău.

Contracararea politicii expansioniste a României în Moldova” este un alt obiectiv asumat al serviciilor secrete ruse. Cu ajutorul socialiștilor din PSRM, Moscova caută să integreze Moldova în Uniunea Economică Euroasiatică și s-o îndepărteze de România.

Rise mai scrie că, tot la capitolul obiective în sfera politică, militară, militaro-tehnică și în domeniul securității, Federația Rusă urmărește „lărgirea bazei electorale a forțelor politice din RM care pledează pentru relații constructive cu Federația Rusă, crearea unor grupuri stabile pro-ruse de influență în mediul elitelor politice și economice moldovenești, dezvoltarea colaborării în domeniul politico-militar, inclusiv intensificarea contactelor ruso-moldovenești între forțele armate și instituțiile de menținere a ordinii și creșterea nivelului de participare a RM în activitățile CSI, inclusiv restabilirea participării reprezentanților moldoveni în toate formatele Comunității, precum și prin prisma UEE”.

Premierul Dorin Recean a comentat cu privire la planurile Federației Ruse:

Din punct de vedere militar, în acest moment, rușii nu au resursele și circumstanțele de a face mare lucru. Ei nu pot avansa pe partea Transnistriei. Nu sunt destul de aliniați.

Dar, în ceea ce privește creșterea nesiguranței, a fricii și anxietății și a finanțării protestelor și diferitor tipuri de destabilizare, ei asta încearcă să facă. Și asta coincide cu agenda acestor grupuri care, în mod normal, trebuie să fie la închisoare, iar banii lor – recuperați de guvernare, pentru că ei au furat banii de la oameni”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *