Platforma de programare este din nou funcțională din data de 10 februarie, când sunt deschise din nou înscrierile. Vor fi și 180 de cabinete noi de vaccinare, a anunțat coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiță.

De miercuri, oamenii se pot din nou înscrie la vaccinare prin platforma oficială, care a fost blocată până acum din cauza lipsei dozelor de vaccin, care erau rezervate pentru rapelul persoanelor vaccinate în prima fază. Peste o zi, platforma de vaccinare va fi redeschisă, a afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

„Din data de 10 februarie se deschide posibilitatea de programare de pe platformă, după modalitățile deja cunoscute. Sunt 180 de cabinete noi de vaccinare, unde vor fi distribuite dozele de vaccin de la AstraZeneca.

Aceste cabinete sunt distribuite la fiecare județ, în funcție de numărul persoanelor cuprinse în grupa de vârstă 18-55 de ani, ținând cont de faptul că vaccinul este recomandat pentru aceste grupe de vârstă, incluzând atât persoane cu boli cronice, cât și persoane care deservesc activități esențiale. Modalitățile de programare sunt neschimbate”, a declarat Gheorghiță marți în cadrul unei conferințe de presă, potrivit B1TV.

 

Centre mobile de vaccinare la sate

În plus, guvernul are în vedere crearea centrelor mobile de vaccinare, pentru persoanele din mediul rural și implementarea opțiunii „listă de așteptare” pe platforma online.

„Ne dorim activarea și înființarea centrelor mobile de vaccinare, care urmează să intre în activitate foarte probabil din a doua jumătate a lunii martie, pentru a asigura vaccinarea persoanelor din mediul rural, din localitățile pentru care accesul persoanelor la un centru de vaccinare fix este deficitar sau se face cu dificultate.

De asemenea, un alt aspect important este legat de implementarea facilității listei de așteptare din platforma de programare (…)”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *