Au încurcat vaccinul personalul unui centru de vaccinare din Târgu Jiu
Au încurcat vaccinul personalul unui centru de vaccinare din Târgu Jiu

Au încurcat vaccinul. Personalul unui centru de vaccinare din Târgu Jiu au administrat unui pacient, la rapel, vaccin Moderna, fără să-și dea seama. Problema este că pacientul fusese vaccinat la prima doză cu Pfizer. El este acum monitorizat de medicul de familie.

Incidentul a avut loc marți dimineață, în jurul orei 10, la unul dintre centrele de vaccinare din Târgu Jiu. Pacientul care s-a prezentat pentru rapel are 66 de ani și în ciuda faptului că ar fi arătat adeverința pe care a primit-o după prima vaccinare, pe care scria că i s-a administrat o doză de vaccin Pfizer, asistenta i-a administrat la rapel o doză de vaccin Moderna, relatează Digi24.

Cum au încurcat vaccinul. Personalul a sesizat eroarea atunci când a făcut stocul de doze și a observat lipsa unui vaccin Moderna. În prezent, pacientul este monitorizat de medicul de familie și starea sa de sănătate este bună, arată sursa citată. Prefectul județului Gorj a declara că așteaptă acum o informare din partea Direcției de Sănătate Publică pentru a dispune măsuri.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizat că în urma incidentului petrecut în centrul de vaccinare din Târgu Jiu nu se pune problema unui risc medical suplimentar pentru persoana în cauză. Bărbatul NU va primi o altă doză de vaccin Pfizer.

Din datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj reiese faptul că, în cursul zilei de astăzi, un bărbat s-a prezentat la un centru de vaccinare din cadrul Stadionului Municipal Târgu Jiu, în vederea primirii celei de-a doua doze de vaccin Pfizer. După completarea chestionarului de triaj, persoana s-a deplasat în sala de așteptare prevaccinare, spre cabinetul medical. Din declarațiile personalului vaccinator, la momentul respectiv, s-ar fi creat o confuzie în ceea ce privește tipul de vaccin ce trebuia administrat la doza de rapel, pacientul intrând în cabinetul destinat vaccinării cu Moderna. Menționăm că la nivelul centrului există două fluxuri separate de vaccinare semnalate corespunzător, atât pentru Pfizer, cât și pentru Moderna”, se arată în informarea transmisă de CNCAV.

După vaccinare, bărbatul a rămas în atenta monitorizare a personalului medical, nu a manifestat reacții adverse, iar în acest moment se află la domiciliu, fără ca starea de sănătate să-i fie afectată. În aceste circumstanțe, având în vedere că ambele tipuri de vaccin au îndeplinit criteriile de siguranță în cadrul procesului de autorizare la nivelul EMA, nu se pune problema unui risc medical suplimentar pentru persoana în cauză”, susțin reprezentanții CNCAV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *