Platoul valului patru de COVID va fi atins în această săptămână
Platoul valului patru de COVID va fi atins în această săptămână

Platoul valului patru de COVID va fi atins în această săptămână, consideră specialiști ai Universității din Cluj Napoca. Platoul reprezintă perioada într-o epidemie când se ajunge la o stagnare a creșterii numărului de cazuri, iar apoi urmează perioada de scădere.

Platoul valului patru de COVID se atinge în scurt timp, susțin cercetătorii de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Modelul nostru de previziune estimează că în cursul acestei săptămâni vom ajunge pe platoul valului patru, asistând la o stagnare sau chiar la o ușoară scădere a numărului cazurilor zilnice față de săptămâna trecută”, susțin cercetători, pe canalul oficial de Facebook.

Cercetătorii au atașat și un grafic ce arată evoluția cazurilor de COVID-19 în ultima vreme și predicția lor pentru viitorul apropiat.

Potrivit datelor oficiale comunicate luni, în ultimele 24 de ore au fost depistate pozitiv infectate cu coronavirus 9.187 de persoane, iar alte 724 au fost reconfirmate. 299 de pacienți COVID au decedat.

Bilanțul pandemiei a ajuns astfel la 1.571.115 de persoane infectate, din care 1.331.225 s-au vindecat și 44.980 au decedat.

Datele oficiale mai arată că, tot în ultima zi, au fost vaccinate anticoronavirus 127.948 de persoane, din care 93.049 cu prima doză. 6.510.217 de oameni au fost imunizați în total până acum.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *