Filtrele poliției noaptea au fost reinstituite în diferite locații din București și din țară, pentru verificarea deplasărilor pe timp de noapte, când este instituită carantina. Reprezentanții Poliției Române au transmis un mesaj prin care le cer oamenilor să respecte reglementările sanitare în vigoare și le comunică în ce situații este permisă deplasarea.

Filtrele poliției noaptea, în cadrul activităților prin care se verifică respectarea măsurilor sanitare. Excepțiile la persoanele care pot călători noaptea au fost expuse de reprezentanții Poliției Române, pe contul oficial de Facebook al instituției.

Carantină de noapte pentru nevaccinați

În următoarele 30 de zile este instituită carantina, în intervalul 22.00 – 05.00, indiferent de rata de infectare cu coronavirus.

Excepțiile de la carantina de noapte:

-persoanele în cazul cărora au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare anti-COVID

-persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu coronavirus

-cele care se deplasează în interes profesional

-persoanele care au nevoie de asistență medicală, implicit care trebuie să meargă la farmacie

-cele care trebuie să prindă diverse curse cu avionul, trenul etc. Ele trebuie să demonstreze cu biletul sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei

-persoanele care vor să se vaccineze, care trebuie să îngrijească un copil, persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori care au un deces în familie

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, certificatul verde COVID.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, ele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte o declarație pe propria răspundere care trebuie să cuprindă motivul deplasării.

Guvernul a adoptat și alte restricții, majoritatea vizând obligativitatea de a prezenta certificatul verde COVID pentru accesul în diverse locuri (excepție farmaciile, magazine alimentare).

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *