PMB se judecă
PMB se judecă cu o mare companie. Anunțul a fost făcut astăzi de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.
„Am acționat în instanță firma MOL România de la care solicităm pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei și am solicitat rezilierea contractului de asociere între municipalitate și această firmă, pentru opt locații din București”, a precizat Dan.

PMB se judecă cu MOL România pentru bani

Consiliul General al Municipiului București și MOL România au semnat un contract de asociere în anul 1995. Practic, compania a preluat drepturile și obligațiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip). Potrivit contractului, părțile împarțeau venitul rezultat din toate activitățile desfășurate, mai precis, vânzare produse petroliere și comercializare alte produse.
Municipalității îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în șapte locații: Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniței, Timpuri Noi, Mol Rahova și Mol Piața Muncii). Primăria Municipiului București primea și 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina.
În locațiile respective, compania a desfășurat activități comerciale prin intermediul unor alte societăți. Potrivit contractului, firma nu avea acest drept. Astfel, s-a sustras de la plata către Primărie a sumelor datorate.
Urmarea firească a fost anunțată, astăzi, de Nicușor Dan: PMB se judecă cu MOL România.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *