PMP ar vota guvernul Florin Cîțu. Explicațiile lui Eugen Tomac
PMP ar vota guvernul Florin Cîțu. Explicațiile lui Eugen Tomac

PMP ar putea vota guvernul lui Florin Cîțu. Partidul fondat de Traian Băsescu ar acorda încredere Executivului format de actualul ministru interimar de finanțe, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac. Decizia se va lua marți, după ce Tomac se va întâlni cu Florin Cîțu.

„Mâine, la prima oră, vom avea o întrevedere cu premierul desemnat, vom discuta exact aceste aspecte legate de calendar şi ce urmăreşte în mod limpede PNL prin acest Cabinet propus din nou în Parlament, un Cabinet minoritar (…). E posibil să votăm (învestirea Guvernului Cîţu – n.r.), că asta face un partid care îşi asumă, e o chestiune care ţine de responsabilitate”, a declarat Eugen Tomac la Antena 3, potrivit Mediafax.

Pe ideea unui guvern de uniune, Tomac crede că ar fi fost „mult mai sănătos” dacă premierul desemnat, Florin Cîţu, venea cu o echipă formată din partide care au stat în opoziţie în ultimii ani.

„Eu am spus că mult mai sănătos ar fi fost ca premierul desemnat să vină cu o echipă guvernamentală formată din partide care au stat în opoziţie în Parlament timp de trei ani de zile – PMP, PNL şi USR. Noi vom discuta şi mâine, vom fi consecvenţi, cred că România are nevoie de un guvern stabil în această perioadă”, a mai spus președintele PMP.

PMP ar vota guvernul Florin Cîțu. În urmă cu câteva zile, Tomac spunea că numai prin unificarea fostei opoziții ar exista șansele unui guvern care să scoată țara din impas.

„Domnule premier desemnat, mergeți în Parlament cu un guvern interimar PNL-PMP-USR. Așa vor creste șansele să dăm României un guvern stabil și să pregătim noi proiecte pentru următorii ani. Agravarea crizei ajută doar PSD, de care dorim să scăpăm”, spunea Eugen Tomac.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *