PNL a ajuns la apogeu, iar meritul este al președintelui Ludovic Orban
PNL a ajuns la apogeu, iar meritul este al președintelui Ludovic Orban

PNL a ajuns la apogeu, iar meritul este al președintelui Ludovic Orban, consideră purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă. „Se află în cea mai bună poziție politică, pentru că a câștigat trei alegeri consecutive, iar guvernul și noua majoritate parlamentară s-au format în jurul său.”

„Nemulțumirile domnului Boc, iarăși, n-aș vrea să le judec eu, pentru că trebuie să ne uităm la performanța fiecărei persoane care se exprimă în momentul de față și să ne uităm fiecare ce a făcut în poziția de președinte al unui partid. Ludovic Orban a luat un partid care era pe cale de dispariție, fără suflu, ca să spunem pe românește, și i-a dat acel suflu nou, pe care acum îl reclamă unii, și l-a adus la acest rezultat. Alții, au luat partide la 30% și le-au dus la 14%, 15%, 16%, iar acum vin și spun că e nevoie de un suflu nou – nu cred că sunt cei mai îndreptățiți să ceară acest lucru”, a declarat Ionel Dancă într-o emisiune B1TV.

PNL a ajuns la apogeu. Întrebat dacă este PNL în cea mai bună poziție din ultimii 30 de ani, așa cum afirmase, Ionel Dancă a răspuns: „Este în cea mai bună poziție politică pe care a avut-o Partidul Național Liberal în ultimii 30 de ani, dacă ne uităm la rezultatele politice obținute în mandatul domnului Ludovic Orban, respectiv câștigarea a trei alegeri politice consecutive, alegerile europarlamentare, alegerile prezidențiale, alegerile locale, și formarea unui guvern în jurul Partidului Național Liberal și a unei majorități parlamentare în jurul Partidului Național Liberal. Este cel mai bun rezultat politic pe care l-a avut Partidul Național Liberal în ultimii 30 de ani”.

Ionel Dancă a explicat și prezența atâtor lideri liberali în spatele lui Florin Cîțu la momentul la care premierul și-a anunțat oficial candidatura la șefia PNL:

„Este o poză de moment, sigur că întotdeauna există nemulțumiri într-un partid, indiferent de rezultatele pe care le obține conducerea partidului. Dacă în momentul de față ar fi să facem o analiză din punct de vedere al imaginii la care faceți referire, eu nu aș fi așa de convins că în acea poză sunt foarte mulți lideri ai Partidului Național Liberal. Mulți dintre cei care s-au afișat în poza respectivă sunt președinți interimari de organizații promovați chiar de președintele Ludovic Orban, care nu au susținerea organizațiilor lor în opțiunea pe care și-au exprimat-o public”.

Leave a comment

Lasă un răspuns